Fekete erdő torta Erzsi módra recept

Hozzávalók:
- A piskótához:-8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 kanál cukor
- 8 kanál liszt
- 1 kanál cukrozatlan kakaópor
- 1 sütőpor
A krémhez:
- 25 dkg natúr vajkrém
- 10 dkg porcukor
- 0,5 l habtejszín
- meggydzsem
- meggyszemek
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A 8 tojás fehérjét a 8 kanál cukorral és 1 kanál vízzel kemény habbá verjük. A tojások sárgáját kicsit elkeverjük és óvatosan a kemény habhoz öntjük. A lisztet az egy kanál kakaóporral és a sütőporral összekeverjük és kevergetve a habhoz öntjük. Kiolajozott és kilisztezett tortaformában tűpróbáig sütjük.
Krém: A vajkrémet kikeverjük a 10 dkg porcukorral. A habtejszín keményre verjük és a két krémet összekeverjük.
Amikor a piskóta kihűlt három lapra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük meggydzsemmel, majd a krémmel, majd szórunk rá meggyszemeket. Erre jön a második piskóta, ezt is megkenjük dzsemmel és erre is szórunk meggyet. Ezután jön a harmadik piskóta, amelynek a tetejét kenjük meg krémmel, és meggyel díszítjük.
Hozzávalók:
• A piskótához:-8 tojás
• 8 kanál cukor
• 8 kanál liszt
• 1 kanál cukrozatlan kakaópor
• 1 sütőpor
A krémhez:
• 25 dkg natúr vajkrém
• 10 dkg porcukor
• 0,5 l habtejszín
• meggydzsem
• meggyszemek
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A 8 tojás fehérjét a 8 kanál cukorral és 1 kanál vízzel kemény habbá verjük. A tojások sárgáját kicsit elkeverjük és óvatosan a kemény habhoz öntjük. A lisztet az egy kanál kakaóporral és a sütőporral összekeverjük és kevergetve a habhoz öntjük. Kiolajozott és kilisztezett tortaformában tűpróbáig sütjük.
Krém: A vajkrémet kikeverjük a 10 dkg porcukorral. A habtejszín keményre verjük és a két krémet összekeverjük.
Amikor a piskóta kihűlt három lapra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük meggydzsemmel, majd a krémmel, majd szórunk rá meggyszemeket. Erre jön a második piskóta, ezt is megkenjük dzsemmel és erre is szórunk meggyet. Ezután jön a harmadik piskóta, amelynek a tetejét kenjük meg krémmel, és meggyel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »