Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fekete erdő torta Erzsi módra recept

Fekete erdő torta Erzsi módra
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • A piskótához:-8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 kanál cukor
    • 8 kanál liszt
    • 1 kanál cukrozatlan kakaópor
    • 1 sütőpor

    A krémhez:

    • 25 dkg natúr vajkrém
    • 10 dkg porcukor
    • 0,5 l habtejszín
    • meggydzsem
    • meggyszemek

    Elkészítése:
    A tojásokat szétválasztjuk. A 8 tojás fehérjét a 8 kanál cukorral és 1 kanál vízzel kemény habbá verjük. A tojások sárgáját kicsit elkeverjük és óvatosan a kemény habhoz öntjük. A lisztet az egy kanál kakaóporral és a sütőporral összekeverjük és kevergetve a habhoz öntjük. Kiolajozott és kilisztezett tortaformában  tűpróbáig sütjük.

    Krém: A vajkrémet kikeverjük a 10 dkg porcukorral. A habtejszín keményre verjük és a két krémet összekeverjük.

    Amikor a piskóta kihűlt három lapra vágjuk.  Az alsó lapot megkenjük meggydzsemmel, majd a krémmel, majd szórunk rá meggyszemeket. Erre jön a második piskóta, ezt is megkenjük dzsemmel és erre is szórunk meggyet. Ezután jön a harmadik piskóta, amelynek a tetejét kenjük meg krémmel, és meggyel díszítjük.

    Hozzávalók:
    •    A piskótához:-8 tojás
    •    8 kanál cukor
    •    8 kanál liszt
    •    1 kanál cukrozatlan kakaópor
    •    1 sütőpor
    A krémhez:
    •    25 dkg natúr vajkrém
    •    10 dkg porcukor
    •    0,5 l habtejszín
    •    meggydzsem
    •    meggyszemek
    Elkészítése:
    A tojásokat szétválasztjuk. A 8 tojás fehérjét a 8 kanál cukorral és 1 kanál vízzel kemény habbá verjük. A tojások sárgáját kicsit elkeverjük és óvatosan a kemény habhoz öntjük. A lisztet az egy kanál kakaóporral és a sütőporral összekeverjük és kevergetve a habhoz öntjük. Kiolajozott és kilisztezett tortaformában  tűpróbáig sütjük.
    Krém: A vajkrémet kikeverjük a 10 dkg porcukorral. A habtejszín keményre verjük és a két krémet összekeverjük.
    Amikor a piskóta kihűlt három lapra vágjuk.  Az alsó lapot megkenjük meggydzsemmel, majd a krémmel, majd szórunk rá meggyszemeket. Erre jön a második piskóta, ezt is megkenjük dzsemmel és erre is szórunk meggyet. Ezután jön a harmadik piskóta, amelynek a tetejét kenjük meg krémmel, és meggyel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá