Fekete erdő torta Erzsi módra recept
Hozzávalók:
- A piskótához:-8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 kanál cukor
- 8 kanál liszt
- 1 kanál cukrozatlan kakaópor
- 1 sütőpor
A krémhez:
- 25 dkg natúr vajkrém
- 10 dkg porcukor
- 0,5 l habtejszín
- meggydzsem
- meggyszemek
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A 8 tojás fehérjét a 8 kanál cukorral és 1 kanál vízzel kemény habbá verjük. A tojások sárgáját kicsit elkeverjük és óvatosan a kemény habhoz öntjük. A lisztet az egy kanál kakaóporral és a sütőporral összekeverjük és kevergetve a habhoz öntjük. Kiolajozott és kilisztezett tortaformában tűpróbáig sütjük.
Krém: A vajkrémet kikeverjük a 10 dkg porcukorral. A habtejszín keményre verjük és a két krémet összekeverjük.
Amikor a piskóta kihűlt három lapra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük meggydzsemmel, majd a krémmel, majd szórunk rá meggyszemeket. Erre jön a második piskóta, ezt is megkenjük dzsemmel és erre is szórunk meggyet. Ezután jön a harmadik piskóta, amelynek a tetejét kenjük meg krémmel, és meggyel díszítjük.
Hozzávalók:
• A piskótához:-8 tojás
• 8 kanál cukor
• 8 kanál liszt
• 1 kanál cukrozatlan kakaópor
• 1 sütőpor
A krémhez:
• 25 dkg natúr vajkrém
• 10 dkg porcukor
• 0,5 l habtejszín
• meggydzsem
• meggyszemek
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A 8 tojás fehérjét a 8 kanál cukorral és 1 kanál vízzel kemény habbá verjük. A tojások sárgáját kicsit elkeverjük és óvatosan a kemény habhoz öntjük. A lisztet az egy kanál kakaóporral és a sütőporral összekeverjük és kevergetve a habhoz öntjük. Kiolajozott és kilisztezett tortaformában tűpróbáig sütjük.
Krém: A vajkrémet kikeverjük a 10 dkg porcukorral. A habtejszín keményre verjük és a két krémet összekeverjük.
Amikor a piskóta kihűlt három lapra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük meggydzsemmel, majd a krémmel, majd szórunk rá meggyszemeket. Erre jön a második piskóta, ezt is megkenjük dzsemmel és erre is szórunk meggyet. Ezután jön a harmadik piskóta, amelynek a tetejét kenjük meg krémmel, és meggyel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

