Fekete erdő torta Erzsi módra recept

Hozzávalók:
- A piskótához:-8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 kanál cukor
- 8 kanál liszt
- 1 kanál cukrozatlan kakaópor
- 1 sütőpor
A krémhez:
- 25 dkg natúr vajkrém
- 10 dkg porcukor
- 0,5 l habtejszín
- meggydzsem
- meggyszemek
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A 8 tojás fehérjét a 8 kanál cukorral és 1 kanál vízzel kemény habbá verjük. A tojások sárgáját kicsit elkeverjük és óvatosan a kemény habhoz öntjük. A lisztet az egy kanál kakaóporral és a sütőporral összekeverjük és kevergetve a habhoz öntjük. Kiolajozott és kilisztezett tortaformában tűpróbáig sütjük.
Krém: A vajkrémet kikeverjük a 10 dkg porcukorral. A habtejszín keményre verjük és a két krémet összekeverjük.
Amikor a piskóta kihűlt három lapra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük meggydzsemmel, majd a krémmel, majd szórunk rá meggyszemeket. Erre jön a második piskóta, ezt is megkenjük dzsemmel és erre is szórunk meggyet. Ezután jön a harmadik piskóta, amelynek a tetejét kenjük meg krémmel, és meggyel díszítjük.
Hozzávalók:
• A piskótához:-8 tojás
• 8 kanál cukor
• 8 kanál liszt
• 1 kanál cukrozatlan kakaópor
• 1 sütőpor
A krémhez:
• 25 dkg natúr vajkrém
• 10 dkg porcukor
• 0,5 l habtejszín
• meggydzsem
• meggyszemek
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A 8 tojás fehérjét a 8 kanál cukorral és 1 kanál vízzel kemény habbá verjük. A tojások sárgáját kicsit elkeverjük és óvatosan a kemény habhoz öntjük. A lisztet az egy kanál kakaóporral és a sütőporral összekeverjük és kevergetve a habhoz öntjük. Kiolajozott és kilisztezett tortaformában tűpróbáig sütjük.
Krém: A vajkrémet kikeverjük a 10 dkg porcukorral. A habtejszín keményre verjük és a két krémet összekeverjük.
Amikor a piskóta kihűlt három lapra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük meggydzsemmel, majd a krémmel, majd szórunk rá meggyszemeket. Erre jön a második piskóta, ezt is megkenjük dzsemmel és erre is szórunk meggyet. Ezután jön a harmadik piskóta, amelynek a tetejét kenjük meg krémmel, és meggyel díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »