Fekete erdő torta Erzsi módra

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • A piskótához:-8 tojás
  • 8 kanál cukor
  • 8 kanál liszt
  • 1 kanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 sütőpor

A krémhez:

  • 25 dkg natúr vajkrém
  • 10 dkg porcukor
  • 0,5 l habtejszín
  • meggydzsem
  • meggyszemek

Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A 8 tojás fehérjét a 8 kanál cukorral és 1 kanál vízzel kemény habbá verjük. A tojások sárgáját kicsit elkeverjük és óvatosan a kemény habhoz öntjük. A lisztet az egy kanál kakaóporral és a sütőporral összekeverjük és kevergetve a habhoz öntjük. Kiolajozott és kilisztezett tortaformában  tűpróbáig sütjük.

Krém: A vajkrémet kikeverjük a 10 dkg porcukorral. A habtejszín keményre verjük és a két krémet összekeverjük.

Amikor a piskóta kihűlt három lapra vágjuk.  Az alsó lapot megkenjük meggydzsemmel, majd a krémmel, majd szórunk rá meggyszemeket. Erre jön a második piskóta, ezt is megkenjük dzsemmel és erre is szórunk meggyet. Ezután jön a harmadik piskóta, amelynek a tetejét kenjük meg krémmel, és meggyel díszítjük.

Hozzávalók:
•    A piskótához:-8 tojás
•    8 kanál cukor
•    8 kanál liszt
•    1 kanál cukrozatlan kakaópor
•    1 sütőpor
A krémhez:
•    25 dkg natúr vajkrém
•    10 dkg porcukor
•    0,5 l habtejszín
•    meggydzsem
•    meggyszemek
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A 8 tojás fehérjét a 8 kanál cukorral és 1 kanál vízzel kemény habbá verjük. A tojások sárgáját kicsit elkeverjük és óvatosan a kemény habhoz öntjük. A lisztet az egy kanál kakaóporral és a sütőporral összekeverjük és kevergetve a habhoz öntjük. Kiolajozott és kilisztezett tortaformában  tűpróbáig sütjük.
Krém: A vajkrémet kikeverjük a 10 dkg porcukorral. A habtejszín keményre verjük és a két krémet összekeverjük.
Amikor a piskóta kihűlt három lapra vágjuk.  Az alsó lapot megkenjük meggydzsemmel, majd a krémmel, majd szórunk rá meggyszemeket. Erre jön a második piskóta, ezt is megkenjük dzsemmel és erre is szórunk meggyet. Ezután jön a harmadik piskóta, amelynek a tetejét kenjük meg krémmel, és meggyel díszítjük.