Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fekete erdő torta recept

Fekete erdő torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 26 cm-es formához:
    A piskótához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 evőkanál cukor
    • 6 evőkanál finomliszt
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 1 csomag sütőpor

    A töltelékhez:

    • 1 üveg magozott meggy
    • 4 dkg vaníliás pudingpor
    • 2 evőkanál cukor
    • rumaroma
    • 5 dl habtejszín

    A díszítéshez:

    • reszelt étcsoki
    • tejszínhab

    Elkészítése:

     

    Megsütjük a kakaós piskótát a szokásos módon, majd hagyjuk kihűlni.

    A töltelékhez a meggy levével és a cukorral megfőzzük a pudingot. Belekeverjük a rumaromát. A meggyből teszünk félre a díszítéshez, a többit a pudingba keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A csokit lereszeljük.

    A piskótát 3 lapba vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába. Habzsák segítségével a tejszínhabból kb 2 cm távolságra köröket nyomunk. A közöket kitöltjük a meggyes pudinggal, majd rátesszük a következő lapot. A második lapnál ugyanígy járunk el, azzal a különbséggel, hogy ahová az előző lapon hab került, most a meggyes rész kerüljön. Rátesszük a tetejét és fél órára a hűtőbe tesszük.

    Kivesszük a hűtőből, levesszük a tortakarikát, majd az egészet bevonjuk a tejszínhabbal.  Tejszínnel, meggyszemekkel és reszelt csokival díszítjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá