Fekete erdő torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 26 cm-es formához:
A piskótához:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

A töltelékhez:

  • 1 üveg magozott meggy
  • 4 dkg vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • rumaroma
  • 5 dl habtejszín

A díszítéshez:

  • reszelt étcsoki
  • tejszínhab

Elkészítése:

 

Megsütjük a kakaós piskótát a szokásos módon, majd hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez a meggy levével és a cukorral megfőzzük a pudingot. Belekeverjük a rumaromát. A meggyből teszünk félre a díszítéshez, a többit a pudingba keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A csokit lereszeljük.

A piskótát 3 lapba vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába. Habzsák segítségével a tejszínhabból kb 2 cm távolságra köröket nyomunk. A közöket kitöltjük a meggyes pudinggal, majd rátesszük a következő lapot. A második lapnál ugyanígy járunk el, azzal a különbséggel, hogy ahová az előző lapon hab került, most a meggyes rész kerüljön. Rátesszük a tetejét és fél órára a hűtőbe tesszük.

Kivesszük a hűtőből, levesszük a tortakarikát, majd az egészet bevonjuk a tejszínhabbal.  Tejszínnel, meggyszemekkel és reszelt csokival díszítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!