Hozzávalók egy 26 cm-es formához:
A piskótához:
A töltelékhez:
A díszítéshez:
Elkészítése:
Megsütjük a kakaós piskótát a szokásos módon, majd hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a meggy levével és a cukorral megfőzzük a pudingot. Belekeverjük a rumaromát. A meggyből teszünk félre a díszítéshez, a többit a pudingba keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A csokit lereszeljük.
A piskótát 3 lapba vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába. Habzsák segítségével a tejszínhabból kb 2 cm távolságra köröket nyomunk. A közöket kitöltjük a meggyes pudinggal, majd rátesszük a következő lapot. A második lapnál ugyanígy járunk el, azzal a különbséggel, hogy ahová az előző lapon hab került, most a meggyes rész kerüljön. Rátesszük a tetejét és fél órára a hűtőbe tesszük.
Kivesszük a hűtőből, levesszük a tortakarikát, majd az egészet bevonjuk a tejszínhabbal. Tejszínnel, meggyszemekkel és reszelt csokival díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!