Fekete-erdei meggytorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A kakaós piskótatortához:
- 10 dkg liszt
- 8 dkg étkezési keményítő
- 2 ek kakaópor
- 2 kk sütőpor
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3-4 ek hideg víz
- só
- 18 dkg kristálycukor
- 1 tasak vaníliás cukor
A töltelékhez és a díszítéshez:
- 1 nagy üveg magozott meggy (35-40 dkg)
- 4 dkg kristálycukor
- 1 ek étkezési keményítő
- 1,5 tasak zselatin (15 g)
- 9 ek cseresznyepálinka
- kevés fahéj, citromhéj
- 60 g porcukor
- 7,5 dl + 1,5 dl tejszín
- 50 g meggy vagy ribizli lekvár
- 150 g étcsokoládé
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tasak habfixáló
Elkészítése:
26 cm-es átmérőjű torta formában a piskóta hozzávalókból kakaós piskótát sütünk. A piskótát 3 lapra vágjuk és meglocsoljuk cseresznyepálinkával. A töltelékhez a meggybefőttet leszűrjük,16 szemet félre teszünk a díszítéshez. 2,5 dl meggylét lábasba öntünk, hozzáadjuk a kristálycukrot, kevés fahéjat ,valamint citromhéjat és felforraljuk. 2 ek. hideg vízben elkeverjük az étkezési keményítőt, majd a forrásban lévő meggyléhez adjuk, éppen csak sűrűsödésig főzzük (1 perc), végül belekeverjük a meggyet. Hagyjuk kihűlni. A zselatint beáztatjuk 1 dl hideg vízbe, hogy puhuljon. A zselatint mérsékelt tűzön felolvasztjuk. A porcukorral félkeményre felverünk 7,5 dl tejszínt, majd1 merőkanálnyit a langyos zselatinhoz keverünk. A krémes állagú tejszín egészéhez adjuk és kemény habbá verjük. Az alsó tésztakorongot lapos tálra helyezzük, vékonyan megkenjük tejszínhabbal, majd 2-3 cm-es távolságot tartva 3 dundi habgyűrűt nyomunk a tetejére és óvatosan közéjük szedjük a meggykrém felét. A második tészta korongot ugyancsak vékonyan megkenjük tejszínhabbal, majd habos oldalával lefelé a töltelék tetejére tesszük. A másik oldalát is megkenjük habbal, majd a habgyűrűk és a maradék meggykrém következik, végül a tejszínnel megkent 3. tortalap. A lekvárt felforrósítjuk, elkenjük a torta tetején , majd bevonjuk a maradék tejszínnel úgy, hogy az oldalára is bőven jusson. 12 órára a hűtőbe tesszük. A maradék 1,5 dl tejszínnel és csokiforgáccsal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

