Fekete-erdei meggytorta

Hozzávalók

Hozzávalók:

A kakaós piskótatortához:

  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg étkezési keményítő
  • 2 ek kakaópor
  • 2 kk sütőpor
  • 6 db tojás
  • 3-4 ek hideg víz
  • 18 dkg kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor

A töltelékhez és a díszítéshez:

  • 1 nagy üveg magozott meggy (35-40 dkg)
  • 4 dkg kristálycukor
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1,5 tasak zselatin (15 g)
  • 9 ek cseresznyepálinka
  • kevés fahéj, citromhéj
  • 60 g porcukor
  • 7,5 dl + 1,5 dl tejszín
  • 50 g meggy vagy ribizli lekvár
  • 150 g étcsokoládé
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak habfixáló