Fehércsokis-sajtkrémes szuflétorta recept
Hozzávalók:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg fehér csokoládé
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- csipet só
- 2 ek cukor
- 1 vaníliarúd kikapart magja
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, majd félretesszük. A fehérjét egy csipet sóval laza, nem túl kemény habbá felverjük.
A vaníliarudat hasítsuk fel és a belsejét kaparjuk a tojássárgájához, keverjük jól össze.
Gőz felett olvasszuk fel a fehér csokoládét, majd tegyük félre picit hűlni. Ha már nem forró, apránként a tojássárgás keverékhez adjuk, jól elkeverjük, majd felváltva adjunk hozzá egy kevés mascarponét és tojáshabot, közben keverjük át mindig.
Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát vajjal vékonyan kikenünk, és liszttel beszórjuk. Körbe tekerjük be a formát egy alufóliával, hogy sütés közben a víz ne tudjon belefolyni. A krémet a formába töltjük.
Egy tepsit forró vízzel félig feltöltünk, ebbe belehelyezzük a tortaformát, és 180 fokos sütőben kb. 20 percet sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, de vigyázzunk, hogy nehogy túlsüssük.
Ha kész, kiemeljük a vízfürdőből és hagyjuk kihűlni. Vegyük le az oldaláról a fóliát, és ha teljesen kihűlt, levehetjük róla a tortaformát.
Porcukorral meghintve kínáljuk.