Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehércsokis-sajtkrémes szuflétorta recept

Fehércsokis-sajtkrémes szuflétorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg fehér csokoládé
    • 25 dkg mascarpone krémsajt
    • csipet só
    • 2 ek cukor
    • 1 vaníliarúd kikapart magja

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, majd félretesszük. A fehérjét egy csipet sóval laza, nem túl kemény habbá felverjük.

    A vaníliarudat hasítsuk fel és a belsejét kaparjuk a tojássárgájához, keverjük jól össze.

    Gőz felett olvasszuk fel a fehér csokoládét, majd tegyük félre picit hűlni. Ha már nem forró, apránként a tojássárgás keverékhez adjuk, jól elkeverjük, majd felváltva adjunk hozzá egy kevés mascarponét és tojáshabot, közben keverjük át mindig.

    Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát vajjal vékonyan kikenünk, és liszttel beszórjuk. Körbe tekerjük be a formát egy alufóliával, hogy sütés közben a víz ne tudjon belefolyni. A krémet a formába töltjük.

    Egy tepsit forró vízzel félig feltöltünk, ebbe belehelyezzük a tortaformát, és 180 fokos sütőben kb. 20 percet sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, de vigyázzunk, hogy nehogy túlsüssük.

    Ha kész, kiemeljük a vízfürdőből és hagyjuk kihűlni. Vegyük le az oldaláról a fóliát, és ha teljesen kihűlt, levehetjük róla a tortaformát.

    Porcukorral meghintve kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá