Fehércsokis-sajtkrémes szuflétorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fehércsokis-sajtkrémes szuflétorta

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • csipet só
  • 2 ek cukor
  • 1 vaníliarúd kikapart magja

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, majd félretesszük. A fehérjét egy csipet sóval laza, nem túl kemény habbá felverjük.

A vaníliarudat hasítsuk fel és a belsejét kaparjuk a tojássárgájához, keverjük jól össze.

Gőz felett olvasszuk fel a fehér csokoládét, majd tegyük félre picit hűlni. Ha már nem forró, apránként a tojássárgás keverékhez adjuk, jól elkeverjük, majd felváltva adjunk hozzá egy kevés mascarponét és tojáshabot, közben keverjük át mindig.

Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát vajjal vékonyan kikenünk, és liszttel beszórjuk. Körbe tekerjük be a formát egy alufóliával, hogy sütés közben a víz ne tudjon belefolyni. A krémet a formába töltjük.

Egy tepsit forró vízzel félig feltöltünk, ebbe belehelyezzük a tortaformát, és 180 fokos sütőben kb. 20 percet sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, de vigyázzunk, hogy nehogy túlsüssük.

Ha kész, kiemeljük a vízfürdőből és hagyjuk kihűlni. Vegyük le az oldaláról a fóliát, és ha teljesen kihűlt, levehetjük róla a tortaformát.

Porcukorral meghintve kínáljuk.