Fehércsokis-epres álomtorta recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 12 dkg tejcsokoládé
- 12 dkg vaj
- 4 dkg porcukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 16 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
- 5 dl tejszín
- 20 dkg fehércsoki
- 4 evőkanál cukor
- 2 teáskanál reszelt citromhéj
Valamint:
- eper
- tejszínhab
Elkészítése:
A krémhez a torta készítését megelőző estén vízgőz felett megolvasztjuk a fehér csokoládét, majd felöntjük tejszínnel, hozzáadjuk a cukrot és a reszelt citromhéjat, majd gőz felett felforraljuk.
Kihűtjük, utána a hűtőbe rakjuk egy éjszakát pihenni. A tésztához a csokoládét megolvasztjuk gőz felett, majd hozzáadjuk a vajat, a porcukrot, a tojást, a cukrot és a lisztet.
Összedolgozzuk, kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük, és 175 fokon megsütjük. Ha kihűlt a tészta, 3 felé vágjuk, így kapunk 3 vékony tésztalapot.
A tejszínes-csokis krémmel megkenjük, epercsíkokat helyezünk rá, és így rétegezzük. A torta tetejét is bevonjuk, majd tejszínhabbal beborítjuk. Ízlés szerint díszítjük eperrel – vagy amivel szeretnénk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »


