Fehér csokis torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek cukor
- 6 ek finomliszt
- 2 ek kakaópor
- csipet só
- csipet szódabikarbóna
Töltelék:
- 250 g mascrapone
- 50 g porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 150 g fehér csoki
- 250 ml habtejszín
Díszítés:
- 100 g fehér csoki
- 1 kk olaj
Elkészítése:
Szétválasztjuk a tojásokat, majd a fehérjéből kemény habot verünk a cukorral és sóval, majd egyenként hozzáadjuk a sárgákat és keményre verjük.
A lisztet a kakaóval összekeverjük, majd kanalanként a masszába szitáljuk és lazán beleforgatjuk. Vajjal kikent, liszttel hintett 26 cm-es formába simítjuk és 180 fokon 35-40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt három lapba vágjuk.
A mascarponét kissé kikeverjuk a cukrokkal. A csokit gőz felett megolvasztjuk, majd ha langyosra hűlt belekeverjük a mascarponéba, majd a felvert tejszínhabot is hozzáadjuk és alaposan kidolgozzuk.
A krémmel betöltjük a lapokat, majd az oldalát is bekenjük kevés krémmel. A csokit összeolvasztjuk az olajjal, majd a torta tetejére csorgatjuk és egyenletesen eloszlatjuk, majd ízlés szerint díszítjük.
A fehér csokis torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 42 g
Zsír: 23 g