Fanta torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához (28 cm tortaforma):
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 1 dl olaj
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 25 dg vaj
- 20-25 dkg porcukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- fel kg friss tehéntúró
Tetejére
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál cukor
- 7 dl narancsos uditő
Elkészítése:
Ezt a nagyon közismert süteményt, a változatosság kedvéért most kerek, kapcsos tortaformában (28 cm) készítettem el. A tojások sárgáját kihabosítottam a cukorral, aztán hozzáöntöttem az olajat, belekevertem a lisztet, kakaóport, sütőport és végül finoman beleforgattam a tojás fehérjékből vert kemény habot.
Olajozott, lisztezett formában megsütöttem.
Krém:
A vajat kikevertem a porcukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadagoltam a tehéntúrót. A kihűlt piskótáról lekapcsoltam a forma oldalát annyi időre, amíg szépen, egyenletesen rákentem a túrókrémet, azután visszahelyeztem a formát és ráöntöttem az üdítős pudingot.
Tetejére:
A pudingport, cukrot megfőztem az üdítőben. Amikor valamennyit hűlt, ráöntöttem a krémre és azonnal hűvös helyre tettem. Másnap végleg lekapcsoltam a forma oldalát, így könnyen szeletelhettem.
A piskóta nagyon könnyű és puha lett az olaj miatt. Egyéb kakaós torták, sütemények elkészítéséhez is ajánlom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »