Fanta torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fanta torta

Hozzávalók:
Piskótához (28 cm tortaforma):

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 dl olaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 cs sütőpor

Krém:

  • 25 dg vaj
  • 20-25 dkg porcukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • fel kg friss tehéntúró

Tetejére

  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 7 dl narancsos uditő

Elkészítése:

Ezt a nagyon közismert süteményt, a változatosság kedvéért most kerek, kapcsos tortaformában (28 cm) készítettem el. A tojások sárgáját kihabosítottam a cukorral, aztán hozzáöntöttem az olajat, belekevertem a lisztet, kakaóport, sütőport és végül finoman beleforgattam a tojás fehérjékből vert kemény habot.

Olajozott, lisztezett formában megsütöttem.

Krém:

A vajat kikevertem a porcukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadagoltam a tehéntúrót. A kihűlt piskótáról lekapcsoltam a forma oldalát annyi időre, amíg szépen, egyenletesen rákentem a túrókrémet, azután visszahelyeztem a formát és ráöntöttem az üdítős pudingot.

Tetejére:

A pudingport,  cukrot megfőztem az üdítőben. Amikor valamennyit hűlt, ráöntöttem a krémre és azonnal hűvös helyre tettem. Másnap végleg lekapcsoltam a forma oldalát, így könnyen szeletelhettem.

A piskóta nagyon könnyű és puha lett az olaj miatt. Egyéb kakaós torták, sütemények elkészítéséhez is ajánlom!