Hozzávalók:
Piskótához (28 cm tortaforma):
Krém:
Tetejére
Elkészítése:
Ezt a nagyon közismert süteményt, a változatosság kedvéért most kerek, kapcsos tortaformában (28 cm) készítettem el. A tojások sárgáját kihabosítottam a cukorral, aztán hozzáöntöttem az olajat, belekevertem a lisztet, kakaóport, sütőport és végül finoman beleforgattam a tojás fehérjékből vert kemény habot.
Olajozott, lisztezett formában megsütöttem.
A vajat kikevertem a porcukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadagoltam a tehéntúrót. A kihűlt piskótáról lekapcsoltam a forma oldalát annyi időre, amíg szépen, egyenletesen rákentem a túrókrémet, azután visszahelyeztem a formát és ráöntöttem az üdítős pudingot.
A pudingport, cukrot megfőztem az üdítőben. Amikor valamennyit hűlt, ráöntöttem a krémre és azonnal hűvös helyre tettem. Másnap végleg lekapcsoltam a forma oldalát, így könnyen szeletelhettem.
A piskóta nagyon könnyű és puha lett az olaj miatt. Egyéb kakaós torták, sütemények elkészítéséhez is ajánlom!