Fahéjas- szilvatorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 4 ek víz
- 20 dkg liszt
- 2 ek fahéj
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 ek olaj
- 15 dkg szilva
Fahéjas krém:
- 35 dkg cukor
- 6 ek víz
- 2 vaníliáscukor
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek liszt
- 1 kávéskanál fahéj
- 3 dl tejszín
- 15dkg margarin
Tejporos bevonó massza:
- 25 dkg porcukor
- 10 dkg tejpor
- 50 g keményítő
- 30 g olvasztott margarin
- 4 ek víz
- 1 ek méz
- Por-, vagy gélfesték
Elkészítése:
Piskóta elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, ezután a tojássárgáját egyébként elkeverjük, majd a 4 ek vizet is hozzáadjuk. Ha elkészült óvatosan hozzákeverjük fakanállal az átszitált fahéjas-lisztet, és az olajt. Majd sütőpapírral bélelt formába öntjük és az apróra vágott szilvát beleszórjuk. Tűpróbáig sütjük, 180 fokos sütőben, ez kb. 25 perc. Ez a mennyiség, egy 20* 30 cm tepsibe, vagy 22-24 cm tortaformába elegendő.
Krém elkészítése:
A cukrot, a lisztet, a fahéjat és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, alaposan kikeverjük habverővel, majd hozzáadjuk a vizet és kislángon felfőzzük. Utána kihűtjük (hűtő fürdőbe tesszük)! Kétfelé osztjuk a krémet.
Ha kihűlt, kézi mixerrel felverjük félig a tejszínhabot, majd hozzáadjuk a krém felét, még kb. 1 percig keverjük. Nagyon finom, tökéletes tartású krémet kapunk!
A fahéjaskrém másik felét, habosra kevert margarinnal kikeverjük. ( A margarinos krémre, csak akkor van szükség, ha bevonatos tortát készítünk!)
Tejporos massza elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, és készen is vagyunk, majd keményítőn gyújtjuk a masszát.
Torta elkészítése:
A piskótát kétfelé vágjuk, megtöltjük a fahéjas krémmel. Majd kívülről egyenletesen bekenjünk a margarinos krémmel és hűtőbe tesszük 1 órára. A tejporos bevonatot kinyújtjuk és egy nyújtófa segítségével a tortára helyezzük. Kezünkkel elsimítjuk előbb a torta tetején majd az oldalán, a felesleget levágjuk és ebből készíthetünk díszek, szegélyt. Ízlés szerint díszítjük, a figurákat érdemes pár nappal előbb elkészíteni, hogy ne egyszerre keljen mindent készíteni!