Fahéjas- szilvatorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 4 ek víz
- 20 dkg liszt
- 2 ek fahéj
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 ek olaj
- 15 dkg szilva
Fahéjas krém:
- 35 dkg cukor
- 6 ek víz
- 2 vaníliáscukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek liszt
- 1 kávéskanál fahéj
- 3 dl tejszín
- 15dkg margarin
Tejporos bevonó massza:
- 25 dkg porcukor
- 10 dkg tejpor
- 50 g keményítő
- 30 g olvasztott margarin
- 4 ek víz
- 1 ek méz
- Por-, vagy gélfesték
Elkészítése:
Piskóta elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, ezután a tojássárgáját egyébként elkeverjük, majd a 4 ek vizet is hozzáadjuk. Ha elkészült óvatosan hozzákeverjük fakanállal az átszitált fahéjas-lisztet, és az olajt. Majd sütőpapírral bélelt formába öntjük és az apróra vágott szilvát beleszórjuk. Tűpróbáig sütjük, 180 fokos sütőben, ez kb. 25 perc. Ez a mennyiség, egy 20* 30 cm tepsibe, vagy 22-24 cm tortaformába elegendő.
Krém elkészítése:
A cukrot, a lisztet, a fahéjat és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, alaposan kikeverjük habverővel, majd hozzáadjuk a vizet és kislángon felfőzzük. Utána kihűtjük (hűtő fürdőbe tesszük)! Kétfelé osztjuk a krémet.
Ha kihűlt, kézi mixerrel felverjük félig a tejszínhabot, majd hozzáadjuk a krém felét, még kb. 1 percig keverjük. Nagyon finom, tökéletes tartású krémet kapunk!
A fahéjaskrém másik felét, habosra kevert margarinnal kikeverjük. ( A margarinos krémre, csak akkor van szükség, ha bevonatos tortát készítünk!)
Tejporos massza elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, és készen is vagyunk, majd keményítőn gyújtjuk a masszát.
Torta elkészítése:
A piskótát kétfelé vágjuk, megtöltjük a fahéjas krémmel. Majd kívülről egyenletesen bekenjünk a margarinos krémmel és hűtőbe tesszük 1 órára. A tejporos bevonatot kinyújtjuk és egy nyújtófa segítségével a tortára helyezzük. Kezünkkel elsimítjuk előbb a torta tetején majd az oldalán, a felesleget levágjuk és ebből készíthetünk díszek, szegélyt. Ízlés szerint díszítjük, a figurákat érdemes pár nappal előbb elkészíteni, hogy ne egyszerre keljen mindent készíteni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »