Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fagyi szelet tortaformában recept

Fagyi szelet tortaformában
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg porcukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg liszt
    • 5 dkg darált dió
    • 1/2 cs sütőpor

    Krém hozzávalói:

    • 2,5 dl tej
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 25 dkg margarin
    • 15-20 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 3 dl habtejszín
    • 2-3 dkg csokoládé

    Elkészítése:

    A porcukrot és a tojásokat tegyük bele a keverőtálba, majd robotgéppel keverjük ki jó habosra. Ezután állandó keverés mellett adjuk hozzá a darált diót.  Végül szitáljuk bele a sütőporral összekevert lisztet, majd keverőlapáttal óvatosan keverjük össze.

    Egy 24 cm-es tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát. (v. kenjük ki a formát zsírral, és szórjuk meg liszttel) Ezután egyenletesen simítsuk el a massza tetejét. (tortaforma helyett megsüthetjük egy közepes méretű tepsiben is a tésztát)

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 percig. (én légkeverésnél 150 fokon, 30 percig úgy sütöttem mint a piskótát)

    Ezután vegyük ki a sütőből, és pár percig hagyjuk a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen.

    A pudingport keverjük simára a tejjel, majd állandó keverés mellett főzzük sűrűre. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni. A margarint keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a tojássárgákkal. Ezután apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudingot is. (addig keverjük, hogy könnyű, habos, krémet kapjunk)

    A habtejszínt verjük közepesen kemény habbá. A teljesen kihűlt tésztára először kenjük rá a krémet, majd halmozzuk rá a felvert habot. Ezután ízlés szerint csorgassunk rá olvasztott csokoládét.

    Az elkészült tortát legalább egy óra hosszára tegyük be a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.

    Tálalás előtt jó éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá