Fagyi szelet tortaformában

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 1/2 cs sütőpor

Krém hozzávalói:

  • 2,5 dl tej
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 15-20 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 3 dl habtejszín
  • 2-3 dkg csokoládé

Elkészítése:

A porcukrot és a tojásokat tegyük bele a keverőtálba, majd robotgéppel keverjük ki jó habosra. Ezután állandó keverés mellett adjuk hozzá a darált diót.  Végül szitáljuk bele a sütőporral összekevert lisztet, majd keverőlapáttal óvatosan keverjük össze.

Egy 24 cm-es tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát. (v. kenjük ki a formát zsírral, és szórjuk meg liszttel) Ezután egyenletesen simítsuk el a massza tetejét. (tortaforma helyett megsüthetjük egy közepes méretű tepsiben is a tésztát)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 percig. (én légkeverésnél 150 fokon, 30 percig úgy sütöttem mint a piskótát)

Ezután vegyük ki a sütőből, és pár percig hagyjuk a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen.

A pudingport keverjük simára a tejjel, majd állandó keverés mellett főzzük sűrűre. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni. A margarint keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a tojássárgákkal. Ezután apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudingot is. (addig keverjük, hogy könnyű, habos, krémet kapjunk)

A habtejszínt verjük közepesen kemény habbá. A teljesen kihűlt tésztára először kenjük rá a krémet, majd halmozzuk rá a felvert habot. Ezután ízlés szerint csorgassunk rá olvasztott csokoládét.

Az elkészült tortát legalább egy óra hosszára tegyük be a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt jó éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel.