Eszterházy torta recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 5 evőkanál cukor
- 10 dkg darált dió
- 5 ml rum
- 20 dkg felvert tejszínhab
A mázhoz:
- fehér és barna csokoládé
Elkészítés:
A 8 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját, a lisztet és a diót is.
Kerek, kb. 26 cm átmérőjű tortaforma alján 6 db egyforma vastagságú lapot sütünk, előmelegített, közepes hőfokú sütőben.
A krémhez a pudingport a tejben, cukorral megfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a keményre vert tejszínhabot, a diót és a rumot is.
A krémet a lapok közé töltjük, majd a felső lap tetejét bevonjuk a a fehér és barna csokival. Tejszinhabbal diszitjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »