Eszterházy torta recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 5 evőkanál cukor
- 10 dkg darált dió
- 5 ml rum
- 20 dkg felvert tejszínhab
A mázhoz:
- fehér és barna csokoládé
Elkészítés:
A 8 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját, a lisztet és a diót is.
Kerek, kb. 26 cm átmérőjű tortaforma alján 6 db egyforma vastagságú lapot sütünk, előmelegített, közepes hőfokú sütőben.
A krémhez a pudingport a tejben, cukorral megfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a keményre vert tejszínhabot, a diót és a rumot is.
A krémet a lapok közé töltjük, majd a felső lap tetejét bevonjuk a a fehér és barna csokival. Tejszinhabbal diszitjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »