Eszterházy torta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A piskótához:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 5 evőkanál cukor
- 10 dkg darált dió
- 5 ml rum
- 20 dkg felvert tejszínhab
A mázhoz:
- fehér és barna csokoládé
Elkészítés:
A 8 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját, a lisztet és a diót is.
Kerek, kb. 26 cm átmérőjű tortaforma alján 6 db egyforma vastagságú lapot sütünk, előmelegített, közepes hőfokú sütőben.
A krémhez a pudingport a tejben, cukorral megfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a keményre vert tejszínhabot, a diót és a rumot is.
A krémet a lapok közé töltjük, majd a felső lap tetejét bevonjuk a a fehér és barna csokival. Tejszinhabbal diszitjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.