Eredeti német sajttorta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 200 gr. liszt
- 75 gr. cukor
- 75 gr. vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 teáskanál sütőpor
Töltelékhez:
- 500 gr. túró
- 150 gr. cukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- Fél bögre olaj
- Fél bögre tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kis citrom leve, esetleg reszelt héja (utóbbi nem muszáj)
Elkészítése:
Keverjük össze a töltelék alapanyagait, és hogy ne legyen darabos botmixerrel keverjük át, hogy lágy krém legyen belőle.A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze.
Előre kizsírozott és lisztezett tortaformába tegyük bele a tésztát úgy, hogy a pereméig emeljük (gyúrjuk) fel. Majd öntsük bele a krémet, hogy a tésztán ne follyon túl.
Sütőbe 175-180 fokon 50-60 percig süssük, amíg a teteje megbarnul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

