Eredeti német sajttorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 200 gr. liszt
  • 75 gr. cukor
  • 75 gr. vaj
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor

Töltelékhez:

  • 500 gr. túró
  • 150 gr. cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • Fél bögre olaj
  • Fél bögre tej
  • 3 tojás
  • 1 kis citrom leve, esetleg reszelt héja (utóbbi nem muszáj)

Elkészítése:
Keverjük össze a töltelék alapanyagait, és hogy ne legyen darabos botmixerrel keverjük át, hogy lágy krém legyen belőle.A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze.
Előre kizsírozott és lisztezett tortaformába tegyük bele a tésztát úgy, hogy a pereméig emeljük (gyúrjuk) fel. Majd öntsük bele a krémet, hogy a tésztán ne follyon túl.

Sütőbe 175-180 fokon 50-60 percig süssük, amíg a teteje megbarnul.