Erdei joghurtos torta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
25 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
Piskóta:
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 evőkanál finomliszt
- 10 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál víz
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- zsír és liszt a forma kikenéséhez
Krém:
- 300 gramm erdei gyümölcsös joghurt
- 250 gramm mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag zselatinpor
Elkészítése:
A tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük. A sárgákat a vízzel, liszttel és a szódabikarbónával jól elkeverjük. Kizsírozott, lisztezett, 24 cm-es tortaformába simítjuka tésztát és 50 percig sütjük előmelegített sütőben közepes lángon. Tűpróbát végezzünk!
Elkészítjük a krémet. A mascarponéba belekeverjük a joghurtot, a porcukrot és a zselatint, majd robotgéppel a legkisebb fokozaton 2-3 perc alatt összekeverjük. A lényeg, hogy ne folyjon le a tortáról.
3 lapba vágjuk a piskótát. Egy tálcára tesszük az egyik lapot, erre krém kerül, rá piskóta, krém és ismét piskóta. A maradék krémet rákenjük a torta tetejére és oldalára és a díszítéshez is hagyunk keveset.
Ízlés szerint díszítjük.
Az erdei joghurtos torta kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 243 kcal
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 12 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 12 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.