Erdei joghurtos torta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 evőkanál finomliszt
- 10 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál víz
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- zsír és liszt a forma kikenéséhez
Krém:
- 300 gramm erdei gyümölcsös joghurt
- 250 gramm mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag zselatinpor
Elkészítése:
A tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük. A sárgákat a vízzel, liszttel és a szódabikarbónával jól elkeverjük. Kizsírozott, lisztezett, 24 cm-es tortaformába simítjuka tésztát és 50 percig sütjük előmelegített sütőben közepes lángon. Tűpróbát végezzünk!
Elkészítjük a krémet. A mascarponéba belekeverjük a joghurtot, a porcukrot és a zselatint, majd robotgéppel a legkisebb fokozaton 2-3 perc alatt összekeverjük. A lényeg, hogy ne folyjon le a tortáról.
3 lapba vágjuk a piskótát. Egy tálcára tesszük az egyik lapot, erre krém kerül, rá piskóta, krém és ismét piskóta. A maradék krémet rákenjük a torta tetejére és oldalára és a díszítéshez is hagyunk keveset.
Ízlés szerint díszítjük.
Az erdei joghurtos torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


