Erdei joghurtos torta recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 evőkanál finomliszt
- 10 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál víz
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- zsír és liszt a forma kikenéséhez
Krém:
- 300 gramm erdei gyümölcsös joghurt
- 250 gramm mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag zselatinpor
Elkészítése:
A tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük. A sárgákat a vízzel, liszttel és a szódabikarbónával jól elkeverjük. Kizsírozott, lisztezett, 24 cm-es tortaformába simítjuka tésztát és 50 percig sütjük előmelegített sütőben közepes lángon. Tűpróbát végezzünk!
Elkészítjük a krémet. A mascarponéba belekeverjük a joghurtot, a porcukrot és a zselatint, majd robotgéppel a legkisebb fokozaton 2-3 perc alatt összekeverjük. A lényeg, hogy ne folyjon le a tortáról.
3 lapba vágjuk a piskótát. Egy tálcára tesszük az egyik lapot, erre krém kerül, rá piskóta, krém és ismét piskóta. A maradék krémet rákenjük a torta tetejére és oldalára és a díszítéshez is hagyunk keveset.
Ízlés szerint díszítjük.
Az erdei joghurtos torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »