Epres tuti-frutti torta recept
Hozzávalók:
- 7 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 ek cukor
- 6 ek liszt
- 1 cs tutti-frutti ízű pudingpor
- 1 cs sütőpor
- pár csepp málnapiros ételfesték
Krém:
- 1 cs tutti-frutti ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- pár csepp málnapiros ételfesték (elhagyható)
- 1 cs marcipán ízű cukormáz
Tetejére:
- felszeletelt eper
- piros zselatin
Elkészítése:
Elkészítjük a piskótát. A tojásokat különválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük.
A cukros sárgájához hozzáadjuk a pudingport. A liszt felét a sütőporral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, és fakanállal óvatosan összedolgozzuk. A maradék lisztet hozzáadjuk, és tovább keverjük, amíg szép sima lesz a piskótatészta.
Vajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet: A 4 dl tejjel felfőzzük a pudingport, és kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt pudinggal, majd az ételfestékkel jól elkeverjük.
A piskótát kettévágjuk, és a marcipán ízű cukormázzal megkenjük, majd a krém 2/3-át belesimítjuk. Rátesszük a másik lapot, és a maradék krémmel bevonjuk. Erre tesszük a szeletelt epreket, majd a zselatint rácsorgatjuk. Hűtőbe téve, kb. 1 órát állni hagyjuk!