Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres tuti-frutti torta recept

Epres tuti-frutti torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 7 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 ek cukor
    • 6 ek liszt
    • 1 cs tutti-frutti ízű pudingpor
    • 1 cs sütőpor
    • pár csepp málnapiros ételfesték

    Krém:

    • 1 cs tutti-frutti ízű pudingpor
    • 4 dl tej
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • pár csepp málnapiros ételfesték (elhagyható)
    • 1 cs marcipán ízű cukormáz

    Tetejére:

    • felszeletelt eper
    • piros zselatin

    Elkészítése:

    Elkészítjük a piskótát. A tojásokat különválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük.

    A cukros sárgájához hozzáadjuk a pudingport. A liszt felét a sütőporral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, és fakanállal óvatosan összedolgozzuk. A maradék lisztet hozzáadjuk, és tovább keverjük, amíg szép sima lesz a piskótatészta.

    Vajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és megsütjük.

    Közben elkészítjük a krémet: A 4 dl tejjel felfőzzük a pudingport, és kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt pudinggal, majd az ételfestékkel jól elkeverjük.

    A piskótát kettévágjuk, és a marcipán ízű cukormázzal megkenjük, majd a krém 2/3-át belesimítjuk. Rátesszük a másik lapot, és a maradék krémmel bevonjuk. Erre tesszük a szeletelt epreket, majd a zselatint rácsorgatjuk. Hűtőbe téve, kb. 1 órát állni hagyjuk!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá