Epres tuti-frutti torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 7 db tojás
  • 7 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 1 cs tutti-frutti ízű pudingpor
  • 1 cs sütőpor
  • pár csepp málnapiros ételfesték

Krém:

  • 1 cs tutti-frutti ízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • pár csepp málnapiros ételfesték (elhagyható)
  • 1 cs marcipán ízű cukormáz

Tetejére:

  • felszeletelt eper
  • piros zselatin

Elkészítése:

Elkészítjük a piskótát. A tojásokat különválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük.

A cukros sárgájához hozzáadjuk a pudingport. A liszt felét a sütőporral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, és fakanállal óvatosan összedolgozzuk. A maradék lisztet hozzáadjuk, és tovább keverjük, amíg szép sima lesz a piskótatészta.

Vajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és megsütjük.

Közben elkészítjük a krémet: A 4 dl tejjel felfőzzük a pudingport, és kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt pudinggal, majd az ételfestékkel jól elkeverjük.

A piskótát kettévágjuk, és a marcipán ízű cukormázzal megkenjük, majd a krém 2/3-át belesimítjuk. Rátesszük a másik lapot, és a maradék krémmel bevonjuk. Erre tesszük a szeletelt epreket, majd a zselatint rácsorgatjuk. Hűtőbe téve, kb. 1 órát állni hagyjuk!