Epres túrótorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cukor
- 2 ek liszt
- tepsi kenéséhez margarin és liszt
Krémhez:
- 50 dkg túró
- 450 g eperdarabos epres joghurt
- 2 ek porcukor
- 20 + 20 dkg eper
- 2 csomag zselatin fix ( ezt nem kel főzni, csak belekeverni)
- 1 csomag tortabevonó zselatin
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét felverjük habnak. Tovább verjük, hozzáadjuk a sárgáját és a cukrot, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet. Kikent, liszttel kiszórt tortaformában megsütjük a vékony lapot. Ha megsült, leválasztjuk a tortalapról, és hagyjuk kihűlni.
A túrót villával összetörjük, majd hozzákeverjük a porcukrot és a joghurtot. 20 dkg epret megpucolunk, és feldarabolunk. Ezt is hozzáadjuk a túrókrémhez és egyben belekeverjük a 2 csomag zselatin fixet is.
Egy tányérra tesszük a piskótalapot, köré kapcsoljuk a tortaformát, és egyenletesen elosztjuk benne a krémet. Hűtőbe tesszük 1 órára, ezalatt megdermed a túró, és díszíthető.
A maradék epret megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük. Kirakjuk vele a torta tetejét. A zselatint a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük, kicsit hagyjuk hűlni, majd a torta tetejére öntjük.
Legalább 3 órára hűtőbe tesszük, de legjobb egy egész éjszakára. Szeletelésnél először körbevágjuk a csatos formát, majd szépen levesszük róla.
Nagyon finom, könnyű, nem édes tortát kapunk. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »