Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres túrótorta recept

Epres túrótorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    18 cm-es formához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 10 dkg liszt
    • 1 csapott ek kakaópor

    A krémhez:

    • 25 dkg túró
    • 2 dl tejszín
    • 1 citrom reszelt héja
    • porcukor ízlés szerint
    • kb. 30-35 dkg eper

    Elkészítése:

    A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, majd a cukor 1/3 részével a tojássárgáját habosra keverjük. A tojásfehérjéből a cukor 2/3 részével kemény habot készítünk. A cukrot nem egyszerre öntjük bele a fehérjébe, hanem legalább 3 egyenlő részletben.

    A tojássárgájába belekeverjük a felvert tojásfehérjehabot, majd beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport, ezzel is levegőt juttatunk a tésztába. Fakanállal lassan, óvatos mozdulatokkal összekeverjük, majd a sütőpapírral bélelt formába öntjük.

    160-170 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. A tűpróbát ne felejtsük el.

    A krémhez a túrót villával összetörjük, porcukorral édesítjük, és a reszelt citomhéjat is belekeverjük. A tejszínhabot kemény habbá verjük, és a túróval óvatosan összekeverjük.

    A megsült és kihűlt tortaalapot 3 felé vágjuk, és a túrós krémmel megkenjük. Az alaposan megmosott és lecsöpögtetett epret feldaraboljuk, és a krémen eloszlatjuk. Folytatjuk a torta töltését.

    A tetejére is hagyjunk egy kis krémet, majd a maradék eperrel gazdagon kirakjuk a tetejét. Olvasztott csokival tovább növelhetjük az élvezeti értékét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá