Hozzávalók:
18 cm-es formához:
A krémhez:
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, majd a cukor 1/3 részével a tojássárgáját habosra keverjük. A tojásfehérjéből a cukor 2/3 részével kemény habot készítünk. A cukrot nem egyszerre öntjük bele a fehérjébe, hanem legalább 3 egyenlő részletben.
A tojássárgájába belekeverjük a felvert tojásfehérjehabot, majd beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport, ezzel is levegőt juttatunk a tésztába. Fakanállal lassan, óvatos mozdulatokkal összekeverjük, majd a sütőpapírral bélelt formába öntjük.
160-170 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. A tűpróbát ne felejtsük el.
A krémhez a túrót villával összetörjük, porcukorral édesítjük, és a reszelt citomhéjat is belekeverjük. A tejszínhabot kemény habbá verjük, és a túróval óvatosan összekeverjük.
A megsült és kihűlt tortaalapot 3 felé vágjuk, és a túrós krémmel megkenjük. Az alaposan megmosott és lecsöpögtetett epret feldaraboljuk, és a krémen eloszlatjuk. Folytatjuk a torta töltését.
A tetejére is hagyjunk egy kis krémet, majd a maradék eperrel gazdagon kirakjuk a tetejét. Olvasztott csokival tovább növelhetjük az élvezeti értékét.