Epres túrótorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 zacskó piskóta tallér
- 500 g túró
- 250 g mascarpone
- 500 ml habmester
- 1 zacskó étkezési zselatin
- 1 dl eperszörp
- 500 g eper
- 15 dkg cukor
Elkészítése:
A túrót finomra törjük, és összekeverjük a mascarponéval. Az eperből pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit turmixoljuk a cukorral. A habtejszín felét felverjük keményre, majd a túrós masszához adjuk az epres péppel együtt.
A zselatint felmelegítjük az eperszörpben, és ezt is a túrós keverékhez öntjük.
A tortaformába belerakunk egy sor piskótatallért az oldalára és vízszintesen is. A massza felét beleöntjük a formába, majd egy sort a piskótából vízszintesen ráhelyezünk.
A másik fél masszával felöntjük, és hűtőbe tesszük. Jó ha áll egy éjszakát, majd eperszeletekkel és a habtejszín másik felével( felverve) díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

