Epres túrótorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 zacskó piskóta tallér
- 500 g túró
- 250 g mascarpone
- 500 ml habmester
- 1 zacskó étkezési zselatin
- 1 dl eperszörp
- 500 g eper
- 15 dkg cukor
Elkészítése:
A túrót finomra törjük, és összekeverjük a mascarponéval. Az eperből pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit turmixoljuk a cukorral. A habtejszín felét felverjük keményre, majd a túrós masszához adjuk az epres péppel együtt.
A zselatint felmelegítjük az eperszörpben, és ezt is a túrós keverékhez öntjük.
A tortaformába belerakunk egy sor piskótatallért az oldalára és vízszintesen is. A massza felét beleöntjük a formába, majd egy sort a piskótából vízszintesen ráhelyezünk.
A másik fél masszával felöntjük, és hűtőbe tesszük. Jó ha áll egy éjszakát, majd eperszeletekkel és a habtejszín másik felével( felverve) díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »