Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres túrótorta recept

Epres túrótorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 zacskó piskóta tallér
    • 500 g túró
    • 250 g mascarpone
    • 500 ml habmester
    • 1 zacskó étkezési zselatin
    • 1 dl eperszörp
    • 500 g eper
    • 15 dkg cukor

    Elkészítése:
    A túrót finomra törjük, és összekeverjük a mascarponéval. Az eperből pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit turmixoljuk a cukorral. A habtejszín felét felverjük keményre, majd a túrós masszához adjuk az epres péppel együtt.

    A zselatint felmelegítjük az eperszörpben, és ezt is a túrós keverékhez öntjük.

    A tortaformába belerakunk egy sor piskótatallért az oldalára és vízszintesen is. A massza felét beleöntjük a formába, majd egy sort a piskótából vízszintesen ráhelyezünk.

    A másik fél masszával felöntjük, és hűtőbe tesszük. Jó ha áll egy éjszakát, majd eperszeletekkel és a habtejszín másik felével( felverve) díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá