Epres túrótorta recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 zacskó piskóta tallér
- 500 g túró
- 250 g mascarpone
- 500 ml habmester
- 1 zacskó étkezési zselatin
- 1 dl eperszörp
- 500 g eper
- 15 dkg cukor
Elkészítése:
A túrót finomra törjük, és összekeverjük a mascarponéval. Az eperből pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit turmixoljuk a cukorral. A habtejszín felét felverjük keményre, majd a túrós masszához adjuk az epres péppel együtt.
A zselatint felmelegítjük az eperszörpben, és ezt is a túrós keverékhez öntjük.
A tortaformába belerakunk egy sor piskótatallért az oldalára és vízszintesen is. A massza felét beleöntjük a formába, majd egy sort a piskótából vízszintesen ráhelyezünk.
A másik fél masszával felöntjük, és hűtőbe tesszük. Jó ha áll egy éjszakát, majd eperszeletekkel és a habtejszín másik felével( felverve) díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.