Epres túrótorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 zacskó piskóta tallér
- 500 g túró
- 250 g mascarpone
- 500 ml habmester
- 1 zacskó étkezési zselatin
- 1 dl eperszörp
- 500 g eper
- 15 dkg cukor
Elkészítése:
A túrót finomra törjük, és összekeverjük a mascarponéval. Az eperből pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit turmixoljuk a cukorral. A habtejszín felét felverjük keményre, majd a túrós masszához adjuk az epres péppel együtt.
A zselatint felmelegítjük az eperszörpben, és ezt is a túrós keverékhez öntjük.
A tortaformába belerakunk egy sor piskótatallért az oldalára és vízszintesen is. A massza felét beleöntjük a formába, majd egy sort a piskótából vízszintesen ráhelyezünk.
A másik fél masszával felöntjük, és hűtőbe tesszük. Jó ha áll egy éjszakát, majd eperszeletekkel és a habtejszín másik felével( felverve) díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »