Epres túrótorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Epres túrótorta

Hozzávalók:

  • 1 zacskó piskóta tallér
  • 500 g túró
  • 250 g mascarpone
  • 500 ml habmester
  • 1 zacskó étkezési zselatin
  • 1 dl eperszörp
  • 500 g eper
  • 15 dkg cukor

Elkészítése:
A túrót finomra törjük, és összekeverjük a mascarponéval. Az eperből pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit turmixoljuk a cukorral. A habtejszín felét felverjük keményre, majd a túrós masszához adjuk az epres péppel együtt.

A zselatint felmelegítjük az eperszörpben, és ezt is a túrós keverékhez öntjük.

A tortaformába belerakunk egy sor piskótatallért az oldalára és vízszintesen is. A massza felét beleöntjük a formába, majd egy sort a piskótából vízszintesen ráhelyezünk.

A másik fél masszával felöntjük, és hűtőbe tesszük. Jó ha áll egy éjszakát, majd eperszeletekkel és a habtejszín másik felével( felverve) díszítjük.