Epres, túrós, tejszínes torta recept
Hozzávalók:
Tortalaphoz:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 14 dkg porcukor
- 14 dkg finom liszt
- 5 g sütőpor
- kb 15-20 dkg piskóta tallér
Krémhez:
- 50 dkg túró
- 400 ml epres joghurt
- 3 dl habtejszín
- 15 g zselatin
- 6-7 ek porcukor
- 60-70 dkg friss eper
Díszítéshez:
- 3 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a cukorral habosra keverjük a sárgákat, a fehérjét csipet sóval keményre felverjük. A sárgákhoz hozzákeverjük a sütőporos lisztet, majd a fehérjét is hozzáadjuk és óvatosan összeforgatjuk. Egy 30 cm átmérőjű, szív alakú formába simítjuk a masszát, amit előtte kivajazunk és lisztezünk, majd 180 fokos sütőben kb 40 perc alatt elkészül. Tűpróbát végezzünk! Ha kihűlt két lapba vágjuk.
A krémhez a túrót, porcukort, joghurtot kézi habverővel alaposan összekeverjünk. A habtejszínt keményre felverjük, majd a túrós masszához forgatjuk. Legvégül az elkészített zselatint adjuk hozzá és forgatjuk vele össze.
Az egyik lapot visszatesszük a formába, rákenjük a krém negyed részét, megrakjuk eperrel, erre jön egy újabb sor krém, piskótatallérral kitesszük a krémet, újra krém, újabb sor eper következik,majd megkenjük a maradék krémmel és befedjük a másik lappal.
Egy éjszakára betesszük a hűtőbe, majd másnap ízlés szerint díszítjük a tejszínhabbal.
Jó étvágyat kívánok a finom tortához.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »


