Epres, túrós, tejszínes torta recept
Hozzávalók:
Tortalaphoz:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 dkg porcukor
- 14 dkg finom liszt
- 5 g sütőpor
- kb 15-20 dkg piskóta tallér
Krémhez:
- 50 dkg túró
- 400 ml epres joghurt
- 3 dl habtejszín
- 15 g zselatin
- 6-7 ek porcukor
- 60-70 dkg friss eper
Díszítéshez:
- 3 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a cukorral habosra keverjük a sárgákat, a fehérjét csipet sóval keményre felverjük. A sárgákhoz hozzákeverjük a sütőporos lisztet, majd a fehérjét is hozzáadjuk és óvatosan összeforgatjuk. Egy 30 cm átmérőjű, szív alakú formába simítjuk a masszát, amit előtte kivajazunk és lisztezünk, majd 180 fokos sütőben kb 40 perc alatt elkészül. Tűpróbát végezzünk! Ha kihűlt két lapba vágjuk.
A krémhez a túrót, porcukort, joghurtot kézi habverővel alaposan összekeverjünk. A habtejszínt keményre felverjük, majd a túrós masszához forgatjuk. Legvégül az elkészített zselatint adjuk hozzá és forgatjuk vele össze.
Az egyik lapot visszatesszük a formába, rákenjük a krém negyed részét, megrakjuk eperrel, erre jön egy újabb sor krém, piskótatallérral kitesszük a krémet, újra krém, újabb sor eper következik,majd megkenjük a maradék krémmel és befedjük a másik lappal.
Egy éjszakára betesszük a hűtőbe, majd másnap ízlés szerint díszítjük a tejszínhabbal.
Jó étvágyat kívánok a finom tortához.