Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-túrós-mascarpones torta recept

Epres-túrós-mascarpones torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 evőkanál liszt
    • 5 evőkanál porcukor

    Krémhez:

    • 1/2 kg túró
    • 1 nagy doboz mascarpone sajt
    • 3 kis zacskó zselatin
    • porcukor ízlés szerint
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1/2 kg eper
    • 1 csomag epres tortazselépor

    Elkészítése:

    A piskótatésztához különválasztjuk a tojásfehérjét, a sárgáját cukorral világosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A kemény habbá vert fehérjét óvatosan hozzákeverjük és kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 160 fokon körülbelül 20 percig sütjük.

    A krém:

    A túrót és a sajtot homogénre keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az ízlés szerinti porcukrot és a felolvasztott zselatint. Jól összekeverjük és a kihűlt piskótára öntjük.

    A tetejét beterítjük félbevágott eperrel, és leöntjük epres tortazselével. Körülbelül 4 órát a hűtőben pihentetjük.

    Tipp:

    Nekünk eperrel a legfinomabb!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá