Epres-túrós-mascarpones torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál porcukor

Krémhez:

  • 1/2 kg túró
  • 1 nagy doboz mascarpone sajt
  • 3 kis zacskó zselatin
  • porcukor ízlés szerint
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 kg eper
  • 1 csomag epres tortazselépor

Elkészítése:

A piskótatésztához különválasztjuk a tojásfehérjét, a sárgáját cukorral világosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A kemény habbá vert fehérjét óvatosan hozzákeverjük és kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 160 fokon körülbelül 20 percig sütjük.

A krém:

A túrót és a sajtot homogénre keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az ízlés szerinti porcukrot és a felolvasztott zselatint. Jól összekeverjük és a kihűlt piskótára öntjük.

A tetejét beterítjük félbevágott eperrel, és leöntjük epres tortazselével. Körülbelül 4 órát a hűtőben pihentetjük.

Tipp:

Nekünk eperrel a legfinomabb!