Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres torta Mikulásra recept

Epres torta Mikulásra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Lap:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 38 dkg cukor
    • 38 dkg liszt
    • 2 cs sütőpor
    • 1,5 dl olaj
    • 1,5 dl langyos víz

    Krém:

    • 2 cs epres pudingpor
    • 4 dl tej
    • 18 dkg cukor
    • 15 dkg margarin

    Külső bevonat:

    • 200-250 ml habtejszín

    Elkészítése:

    3 tojásból, 19 dkg lisztből és cukorból, 1 cs sütőporból, 0,75 dl vízből és olajból kikeverjük a piskótatésztát. Egy 24 cm-es kivajazott, lisztezett formába öntjük és 175 fokon megsütjük. A maradék alapanyagokból készítünk egy másik lapot.

    A krémhez a pudingporokat kikeverjük a tejjel és a cukorral, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Még forrón adunk hozzá diónyi margarint vagy folpackal letakarjuk, hogy ne csomósodjon be. Ha kihűlt akkor a maradék margarinnal alaposan kihabosítjuk. A lapokat félbe vágjuk és megtöltjük a krémmel.

    A tejszínt kemény habbá verjük, ízlés szerint keverhetünk bele piros ételfestéket. A tortát kenjük körbe és a tetejét is vonjuk be. Tetejére tehetünk különböző marcipán figurákat vagy nyalókákat, esetleg különböző szórócukrokat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá