Epres torta Mikulásra recept

Hozzávalók:
Lap:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 38 dkg cukor
- 38 dkg liszt
- 2 cs sütőpor
- 1,5 dl olaj
- 1,5 dl langyos víz
Krém:
- 2 cs epres pudingpor
- 4 dl tej
- 18 dkg cukor
- 15 dkg margarin
Külső bevonat:
- 200-250 ml habtejszín
Elkészítése:
3 tojásból, 19 dkg lisztből és cukorból, 1 cs sütőporból, 0,75 dl vízből és olajból kikeverjük a piskótatésztát. Egy 24 cm-es kivajazott, lisztezett formába öntjük és 175 fokon megsütjük. A maradék alapanyagokból készítünk egy másik lapot.
A krémhez a pudingporokat kikeverjük a tejjel és a cukorral, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Még forrón adunk hozzá diónyi margarint vagy folpackal letakarjuk, hogy ne csomósodjon be. Ha kihűlt akkor a maradék margarinnal alaposan kihabosítjuk. A lapokat félbe vágjuk és megtöltjük a krémmel.
A tejszínt kemény habbá verjük, ízlés szerint keverhetünk bele piros ételfestéket. A tortát kenjük körbe és a tetejét is vonjuk be. Tetejére tehetünk különböző marcipán figurákat vagy nyalókákat, esetleg különböző szórócukrokat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »