Epres torta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Piskóta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 5 ek liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Krém:
- 20 dkg vaj (NEM MARGARIN)
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag puncs ízű pudingpor
- 1 ek rum
- 4 dl tej
- 1 ek cukor
- 1 csepp piros színező
Tetejére:
- 20 dkg eper
- 5 dkg étbevonó csokoládé
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a tésztát, majd egy 24 cm-es (esetleg tojás) formában megsütjük 180 fokra előmelegített sütőben. Ha teljesen kihűlt 3 lapba vágjuk.
A krémhez a tejben elkeverjük a pudingport, cukrot, majd felfőzzük, még melegen hozzákeverjük a rumot. Ha kihűlt hozzáadjuk a vajat, vaínliás cukrot, porcukrot, majd robotgéppel jó habosra keverjük az egészet.
A krémmel betöltjük a lapokat, de hagyjunk az oldalára és a tetejére is. A torta tetejét kitesszük felezett eperrel, majd olajjal megolvasztott csokit csorgatunk rá. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.