Epres torta recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 5 ek liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Krém:
- 20 dkg vaj (NEM MARGARIN)
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag puncs ízű pudingpor
- 1 ek rum
- 4 dl tej
- 1 ek cukor
- 1 csepp piros színező
Tetejére:
- 20 dkg eper
- 5 dkg étbevonó csokoládé
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a tésztát, majd egy 24 cm-es (esetleg tojás) formában megsütjük 180 fokra előmelegített sütőben. Ha teljesen kihűlt 3 lapba vágjuk.
A krémhez a tejben elkeverjük a pudingport, cukrot, majd felfőzzük, még melegen hozzákeverjük a rumot. Ha kihűlt hozzáadjuk a vajat, vaínliás cukrot, porcukrot, majd robotgéppel jó habosra keverjük az egészet.
A krémmel betöltjük a lapokat, de hagyjunk az oldalára és a tetejére is. A torta tetejét kitesszük felezett eperrel, majd olajjal megolvasztott csokit csorgatunk rá. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »