Epres torta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek cukor
- 5 ek liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Krém:
- 20 dkg vaj (NEM MARGARIN)
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag puncs ízű pudingpor
- 1 ek rum
- 4 dl tej
- 1 ek cukor
- 1 csepp piros színező
Tetejére:
- 20 dkg eper
- 5 dkg étbevonó csokoládé
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a tésztát, majd egy 24 cm-es (esetleg tojás) formában megsütjük 180 fokra előmelegített sütőben. Ha teljesen kihűlt 3 lapba vágjuk.
A krémhez a tejben elkeverjük a pudingport, cukrot, majd felfőzzük, még melegen hozzákeverjük a rumot. Ha kihűlt hozzáadjuk a vajat, vaínliás cukrot, porcukrot, majd robotgéppel jó habosra keverjük az egészet.
A krémmel betöltjük a lapokat, de hagyjunk az oldalára és a tetejére is. A torta tetejét kitesszük felezett eperrel, majd olajjal megolvasztott csokit csorgatunk rá. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

