Epres torta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 4 csapott ek liszt
- 4 púpozott ek cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 0,5 kk sütőpor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Krém:
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 0,5 l tej
- 2 púpozott ek cukor
- 4 ek eperlekvár
Zselé:
- 1 csomag tortazselé
- 0,5 l víz
- 2 csapott ek cukor
- 30 dkg eper
- 3 dl tejszín
Elkészítése:
A tojás sárgáját a cukorral kikeverem, lassan hozzáadagolom a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérje kemény habját a masszába keverem. A 30 cm átmérőjű gyümölcstorta formát kivajazom, kilisztezem, beleöntöm a masszát.
A sütőt 180 fokra bemelegítem, a tésztát 25 percig, tűpróbáig sütöm. Ha kihűlt ráborítom egy tányérra vagy tálcára.
A piskótát megkenem lekvárral, majd ráöntöm a kihűlt pudingot, amit a csomagoláson leírtak alapján készítek el. A megmosott szárától megtisztított eperszemeket, feldarabolva a tetejére rakom, zselével leöntöm, ezt is a csomagoláson leírtak alapján készítem el. A felvert tejszínhabbal díszítem amikor már kihűt a zselé is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »