Epres torta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 csapott ek liszt
- 4 púpozott ek cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 0,5 kk sütőpor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Krém:
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 0,5 l tej
- 2 púpozott ek cukor
- 4 ek eperlekvár
Zselé:
- 1 csomag tortazselé
- 0,5 l víz
- 2 csapott ek cukor
- 30 dkg eper
- 3 dl tejszín
Elkészítése:
A tojás sárgáját a cukorral kikeverem, lassan hozzáadagolom a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérje kemény habját a masszába keverem. A 30 cm átmérőjű gyümölcstorta formát kivajazom, kilisztezem, beleöntöm a masszát.
A sütőt 180 fokra bemelegítem, a tésztát 25 percig, tűpróbáig sütöm. Ha kihűlt ráborítom egy tányérra vagy tálcára.
A piskótát megkenem lekvárral, majd ráöntöm a kihűlt pudingot, amit a csomagoláson leírtak alapján készítek el. A megmosott szárától megtisztított eperszemeket, feldarabolva a tetejére rakom, zselével leöntöm, ezt is a csomagoláson leírtak alapján készítem el. A felvert tejszínhabbal díszítem amikor már kihűt a zselé is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


