Epres torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
Töltelék:
- 30 dkg eper
- 1 doboz darabolt ananász
- 5 dl habtejszín
- 2 darab kivi
- 1 darab narancs
- 1 nagy cs babapiskóta
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat a cukorral robotgép segítségével kb 10 perc alatt felverjük, majd a lisztet fakanál segítségével óvatosan beleforgatjuk. Egy 26 cm-es formába simítjuk, majd 180 fokon sütjük 10 percig, majd a hőfokot levesszük 160 fokra és tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt akkor három lapba vágjuk.
Az alsó lapot visszatesszük a formába, meglocsoljuk kevés ananászlével. A forma szélét kitesszük ananászlébe mártott babapiskótával.
A habtejszínt felverjük, az eper felét összeturmixoljuk és a habtejszínhez adjuk. A krém harmadát rákenjük a lapra, ananász darabokkal megszórjuk. Rátesszük a harmadik lapot, krémet kenünk rá, ide is szórunk ananászt. Rátesszük az utolsó lapot, a maradék krémet rákenjük, majd a tetejét kitesszük a feldarabolt gyümölcsökkel. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a formát lehúzzuk róla. Nem kell félni nem fog szétesni! A szalag csak azért került rá, mert ajándékba készült.