Epres torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor

Töltelék:

  • 30 dkg eper
  • 1 doboz darabolt ananász
  • 5 dl habtejszín
  • 2 darab kivi
  • 1 darab narancs
  • 1 nagy cs babapiskóta

Elkészítése:
A piskótához a tojásokat a cukorral robotgép segítségével kb 10 perc alatt felverjük, majd a lisztet fakanál segítségével óvatosan beleforgatjuk. Egy 26 cm-es formába simítjuk, majd 180 fokon sütjük 10 percig, majd a hőfokot levesszük 160 fokra és tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt akkor három lapba vágjuk.

Az alsó lapot visszatesszük a formába, meglocsoljuk kevés ananászlével. A forma szélét kitesszük ananászlébe mártott babapiskótával.

A habtejszínt felverjük, az eper felét összeturmixoljuk és a habtejszínhez adjuk. A krém harmadát rákenjük a lapra, ananász darabokkal megszórjuk. Rátesszük a harmadik lapot, krémet kenünk rá, ide is szórunk ananászt. Rátesszük az utolsó lapot, a maradék krémet rákenjük, majd a tetejét kitesszük a feldarabolt gyümölcsökkel. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap a formát lehúzzuk róla. Nem kell félni nem fog szétesni! A szalag csak azért került rá, mert ajándékba készült.