Epres tejszínes joghurt torta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
A krémhez:
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 25 dkg eper
- 1-2 evőkanál kristálycukor
- 2 nagy poharas eper joghurt
- 1 csomag piros zselatin
- 1 evőkanál eperlekvár
Tetejére:
- 5-6 szem eper
Elkészítése:
A piskótát a szokásos módon megsütjük egy 26 cm-es tortaformában. Ha kihűlt a piskóta akkor három lapba vágjuk.
A krémhez habtejszínt kemény habbá verjük 1 evőkanál cukorral, és a habfixálóval, majd a belekeverjük a joghurtot, és az apróra vágott epret. Alaposan elkeverjük, ezt a krémet kenjük a lapok közé, és a torta oldalára.
A zselatint a szokásos módon elkészítjük, hagyjuk kihűlni. A harmadik lapot (ami a piskóta teteje) visszatesszük a sütőformába, majd megkenjük az eperlekvárral, díszítjük tetszés szerint eperrel, és az előzőleg elkészített zselatint a tetejére öntjük, majd a hűtőbe tesszük.
Amíg a zselatin dermed, az alsó két lapot megkenjük a krémmel (egy keveset félreteszünk a torta oldalának megkenésére), majd a zselatinos tortalapot is rátesszük, és az oldalát is megkenjük a krémmel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »