Epres pillangó torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 160 g cukor
- 190 g liszt
- 2 ek kakaó
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 30 dkg eper
- 3 dl habtejszín (nálam cukrozott)
Díszítés:
- 10 dkg eper
- 1 csomag tortazselé (piros)
- 2 dl tejszín
- 1 babapiskóta vagy
- 1 roletti
Elkészítése:
Tészta készítése:
A 8 tojást ketté választjuk, a sárgáját a vaníliás cukorral felhabosítjuk, majd utána a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A lisztbe belekeverjük a kakaót, a sót és a sütőport. Óvatosan a fehérjéhez hozzákeverjük a sárgájákat, majd fokozatosan, kanalanként hozzákeverjük a lisztes keveréket.
Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját kipapírozzuk (csak az alján a karikát). Beleöntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.Hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kivesszük a formából.
Krém készítése:
Az eprekből kiválogatjuk a szebbeket, ezeket vékonyan felszeleteljük, és a díszítéshez félretesszük.
A többit turmixgépbe tesszük 1 dl tejszínnel, majd alaposan átturmixoljuk. 2 dl tejszínt kemény habbá verünk, majd a kettőt összekeverjük, és így is habosítjuk még egy kicsit.
A tortalapot ketté vágjuk, megtöltjük a krémmel, és a tetejét, oldalát is bekenjük vele. Kirakjuk a tetejét a közepétől kezdve eperszeletekkel, majd elkészítjük rá a zselét.
Zselé készítése:
200 ml vízzel és 2 ek cukorral a zseléport felforraljuk, majd ha kezd hűlni, a közepétől kezdve a torta tetejére csurgatjuk egyenletesen elosztva. Hagyjuk megdermedni teljesen, majd egy vizes késsel kettévágjuk a tortát, és beforgatjuk (a kerek fele legyen egymással szemben).
Ezután a 2 dl tejszínből kemény habot verünk, díszítjük a széleit,és középen kialakítjuk a lepke testét.
A szarvacskáit rolettiből, vagy hosszában kettévágott babapiskótából készíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

