Epres pillangó torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 160 g cukor
- 190 g liszt
- 2 ek kakaó
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 30 dkg eper
- 3 dl habtejszín (nálam cukrozott)
Díszítés:
- 10 dkg eper
- 1 csomag tortazselé (piros)
- 2 dl tejszín
- 1 babapiskóta vagy
- 1 roletti
Elkészítése:
Tészta készítése:
A 8 tojást ketté választjuk, a sárgáját a vaníliás cukorral felhabosítjuk, majd utána a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A lisztbe belekeverjük a kakaót, a sót és a sütőport. Óvatosan a fehérjéhez hozzákeverjük a sárgájákat, majd fokozatosan, kanalanként hozzákeverjük a lisztes keveréket.
Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját kipapírozzuk (csak az alján a karikát). Beleöntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.Hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kivesszük a formából.
Krém készítése:
Az eprekből kiválogatjuk a szebbeket, ezeket vékonyan felszeleteljük, és a díszítéshez félretesszük.
A többit turmixgépbe tesszük 1 dl tejszínnel, majd alaposan átturmixoljuk. 2 dl tejszínt kemény habbá verünk, majd a kettőt összekeverjük, és így is habosítjuk még egy kicsit.
A tortalapot ketté vágjuk, megtöltjük a krémmel, és a tetejét, oldalát is bekenjük vele. Kirakjuk a tetejét a közepétől kezdve eperszeletekkel, majd elkészítjük rá a zselét.
Zselé készítése:
200 ml vízzel és 2 ek cukorral a zseléport felforraljuk, majd ha kezd hűlni, a közepétől kezdve a torta tetejére csurgatjuk egyenletesen elosztva. Hagyjuk megdermedni teljesen, majd egy vizes késsel kettévágjuk a tortát, és beforgatjuk (a kerek fele legyen egymással szemben).
Ezután a 2 dl tejszínből kemény habot verünk, díszítjük a széleit,és középen kialakítjuk a lepke testét.
A szarvacskáit rolettiből, vagy hosszában kettévágott babapiskótából készíthetjük.