Epres-kivis torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 150 g liszt
- 100 g hideg vaj
- 50 g cukor
- 1 csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Csokis krémhez:
- 3 lap zselatin
- 80 ml tej
- 50 g cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1-2 ek kakaópor
- 100 g joghurt
- 150 g tejszín
Eperkrém:
- 5 lap zselatin
- 350 g eper
- 125 ml fehérbor
- 60 g cukor
- 150 g joghurt
Díszítéshez:
- 4 kivi
- 2 ek cukor
- 15 babapiskóta
- 100 g ét tortabevonó
- 125 g tejszín
- 2-3 szem eper
Elkészítése:
A tészta összes hozzávalójából gyorsan sima tésztát gyúrunk. Cipóvá formálva és fóliába csomagolva legkevesebb 30 percre hűvös helyre tesszük.
Ezután kissé belisztezett munkalapon vékonyan kinyúltjuk, és egy 24 cm átmérőjű kört kivágunk belőle. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és egy villával többször megszurkáljuk. Előmelegített sütőben (190°C) 12-15 perig sütjük. Süteményes rácson kihűtjük.
A csokoládés-joghurtos krémhez a zselatint beáztatjuk. A tejet a tojássárgájával, a cukorral és a kakaóporral állandóan kevergetve forrásig főzzük. A krémnek olyan sűrűnek kell lennie, hogy a kanálról ne folyjon le, és ha ráfújunk, karikák keletkezzenek benne. A zselatint kinyomkodjuk, és a meleg krémben feloldjuk, kissé lehűtjük. Majd a joghurtot a krémhez keverjük, a tejszínből kemény habot verünk, és ugyancsak belekeverjük. A krémet jó simára kikeverjük. A tortalap köré egy hozzáillő tortaforma karimát csatolunk és a csokoládés krémet a tortalapon szétterítjük, majd a hűtőben hagyjuk megszilárdulni.
A kivit meghámozzuk, 5 mm vastag szeletekre vágjuk, és rövid ideig forró, cukros vízben pároljuk. A kivi szeleteket a már megdermedt csokoládékrémre tesszük.
Az eperkrémhez a zselatint beáztatjuk. Az epret megmossuk, negyedekbe vágjuk. A fehérbort a cukorral felfőzzük, és az epret hozzáadjuk. Gyorsan felforraljuk, majd botmixerrel pépesítjük, és egy finom szövésű szitán átpasszírozzuk. A zselatint most is a meleg krémben feloldjuk, majd lehűtjük. A joghurtot az eperkrémhez keverjük, a kivi szeleteken szétterítjük, a tetejét elsimítjuk, és a hűtőben hagyjuk megszilárdulni.
A babapiskótákat elfelezzük. A tortabevonót felolvasztjuk (gőz fölött), és a piskótákat ferdén a tortabevonóba mártjuk. Egy süteményrácson lecsepegtetjük. A maradék tortabevonót egy mélyhűtő zacskóba tesszük, sarkára egészen apró lyukat vágunk, és a torta közepét ezzel díszítjük.
A tejszínből kemény habot verünk, a torta szélét vékonyan megkenjük vele. A maradék tejszínt egy nagyobb csillagcsőrös nyomózsákba töltjük, és a torta tetejét ezzel díszítjük. A piskótát a kerek végével felfelé egymás mellé, körbe a torta széléhez nyomkodjuk. A tortát az elfelezett eperrel díszítjük.
Az epres-kivis torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »