Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-kivis torta recept

Epres-kivis torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 150 g liszt
    • 100 g hideg vaj
    • 50 g cukor
    • 1 csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Csokis krémhez:

    • 3 lap zselatin
    • 80 ml tej
    • 50 g cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1-2 ek kakaópor
    • 100 g joghurt
    • 150 g tejszín

    Eperkrém:

    • 5 lap zselatin
    • 350 g eper
    • 125 ml fehérbor
    • 60 g cukor
    • 150 g joghurt

    Díszítéshez:

    • 4 kivi
    • 2 ek cukor
    • 15 babapiskóta
    • 100 g ét tortabevonó
    • 125 g tejszín
    • 2-3 szem eper

    Elkészítése:

    A tészta összes hozzávalójából gyorsan sima tésztát gyúrunk. Cipóvá formálva és fóliába csomagolva legkevesebb 30 percre hűvös helyre tesszük.

    Ezután kissé belisztezett munkalapon vékonyan kinyúltjuk, és egy 24 cm átmérőjű kört kivágunk belőle. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és egy villával többször megszurkáljuk. Előmelegített sütőben (190°C) 12-15 perig sütjük. Süteményes rácson kihűtjük.

    A csokoládés-joghurtos krémhez a zselatint beáztatjuk. A tejet a tojássárgájával, a cukorral és a kakaóporral állandóan kevergetve forrásig főzzük. A krémnek olyan sűrűnek kell lennie, hogy a kanálról ne folyjon le, és ha ráfújunk, karikák keletkezzenek benne. A zselatint kinyomkodjuk, és a meleg krémben feloldjuk, kissé lehűtjük. Majd a joghurtot a krémhez keverjük, a tejszínből kemény habot verünk, és ugyancsak belekeverjük. A krémet jó simára kikeverjük. A tortalap köré egy hozzáillő tortaforma karimát csatolunk és a csokoládés krémet a tortalapon szétterítjük, majd a hűtőben hagyjuk megszilárdulni.

    A kivit meghámozzuk, 5 mm vastag szeletekre vágjuk, és rövid ideig forró, cukros vízben pároljuk. A kivi szeleteket a már megdermedt csokoládékrémre tesszük.

    Az eperkrémhez a zselatint beáztatjuk. Az epret megmossuk, negyedekbe vágjuk. A fehérbort a cukorral felfőzzük, és az epret hozzáadjuk. Gyorsan felforraljuk, majd botmixerrel pépesítjük, és egy finom szövésű szitán átpasszírozzuk. A zselatint most is a meleg krémben feloldjuk, majd lehűtjük. A joghurtot az eperkrémhez keverjük, a kivi szeleteken szétterítjük, a tetejét elsimítjuk, és a hűtőben hagyjuk megszilárdulni.

    A babapiskótákat elfelezzük. A tortabevonót felolvasztjuk (gőz fölött), és a piskótákat ferdén a tortabevonóba mártjuk. Egy süteményrácson lecsepegtetjük. A maradék tortabevonót egy mélyhűtő zacskóba tesszük, sarkára egészen apró lyukat vágunk, és a torta közepét ezzel díszítjük.

    A tejszínből kemény habot verünk, a torta szélét vékonyan megkenjük vele. A maradék tejszínt egy nagyobb csillagcsőrös nyomózsákba töltjük, és a torta tetejét ezzel díszítjük. A piskótát a kerek végével felfelé egymás mellé, körbe a torta széléhez nyomkodjuk. A tortát az elfelezett eperrel díszítjük.

    Az epres-kivis torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 225 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 26 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá