Epertorta másképp recept

Hozzávalók:
A tésztához:
Kavart tészta tortalap 4 db ill. 2 adag felenként sütve:
1 adag:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 pohár tejföl
- 1 pohár cukor
- 1 pohár liszt
- 4 kanál olaj
- 1 cs. szódabikarbóna
Töltelék:
- 1/2 kg eper
- 1/2 kg krémsajt
- 20 dkg porcukor
Csokimáz:
- 10 dkg puha vaj
- 2 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
1 adag kavart tésztából, 2 tortalapot sütünk, majd egy másik adagot is készítünk. Így lesz 4 db tortalapunk. A krém sajtba porcukrot keverünk. Az epreket megmossuk, lecsepegtetjük. Előveszünk egy tortalapot, megkenjük az édesített krémsajttal, majd szépen rádaraboljuk az epret, pici porcukorral megszórjuk, majd jöhet a következő tortalap, arra is krém és eper. A negyedik tortalap pedig befedi. Megfőzzük a csokimázat, nem kell bele víz, csak gyorsan kell keverni. Szép egyenletesen eloszlatjuk a torta tetején és oldalán. Majd a mázat megmelegítjük a tűz felett, ezután szépen elsimítjuk a tortán csokimázat. Ízlésünk és az alkalom szerint díszíthetjük a tetejét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »