Epertorta recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
Krém:
- 4 dl habtejszín
- 3 dl epres joghurt
- pár szem eper turmixolva
- 1 zacskó instant zselatin
Díszítéshez:
- 2 dl habtejszín
- eper
Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor másik felével. Óvatosan összekeverjük a sárgájás és fehérjés részt, majd hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport.
3 részre osztjuk és egyenként lapokat sütünk belőle (22 cm átmérőjű formában), majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejszínt felverjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót. Két részre osztjuk és betöltjük a tortát.
Felverjük a díszítéshez a tejszínt a cukorral és körbekenjük vele a tortát és eperrel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »