Epertorta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 28 dkg cukor
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl olaj
- 35 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 2 csomag eperpuding
- 6 dl tej
- 0,5 l habtejszín
- vanília aroma
Díszítésnek:
- kb. 3 dl habtejszín
- eper
- csoki
Elkészítése:
A piskótához a tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgáját, az olajat és a tejet. A lisztet külön összekeverjük a sütőporral, és kicsinyenként hozzákeverjük a masszához. Ezt egy 28 cm átmérőjű tortaformába tesszük, és körülbelül 30-35 perc alatt, 180 fokon megsütjük.
A krémhez a pudingot a 6 dl tejjel felfőzzük, ízlés szerint adhatunk hozzá cukrot. (Én nem tettem, mert a habtejszínnel összekeverve így is finom íze lett.) Felverjük a tejszínt, majd jól összeturmixoljuk a kihűlt pudinggal, hogy szép sima legyen. Ízlés szerint adhatunk hozzá vanília aromát.
Ezzel a krémmel töltjük a 3 felé vágott piskótánkat.
A külsejét bevonjuk a tejszínnel, és fantáziánk szerint díszítjük.
Egyszerű és egyben nagyon finom torta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

