Epertorta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 28 dkg cukor
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl olaj
- 35 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 2 csomag eperpuding
- 6 dl tej
- 0,5 l habtejszín
- vanília aroma
Díszítésnek:
- kb. 3 dl habtejszín
- eper
- csoki
Elkészítése:
A piskótához a tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgáját, az olajat és a tejet. A lisztet külön összekeverjük a sütőporral, és kicsinyenként hozzákeverjük a masszához. Ezt egy 28 cm átmérőjű tortaformába tesszük, és körülbelül 30-35 perc alatt, 180 fokon megsütjük.
A krémhez a pudingot a 6 dl tejjel felfőzzük, ízlés szerint adhatunk hozzá cukrot. (Én nem tettem, mert a habtejszínnel összekeverve így is finom íze lett.) Felverjük a tejszínt, majd jól összeturmixoljuk a kihűlt pudinggal, hogy szép sima legyen. Ízlés szerint adhatunk hozzá vanília aromát.
Ezzel a krémmel töltjük a 3 felé vágott piskótánkat.
A külsejét bevonjuk a tejszínnel, és fantáziánk szerint díszítjük.
Egyszerű és egyben nagyon finom torta.