Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epertorta recept

Epertorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 28 dkg cukor
    • 1,5 dl tej
    • 1,5 dl olaj
    • 35 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor

    Krém:

    • 2 csomag eperpuding
    • 6 dl tej
    • 0,5 l habtejszín
    • vanília aroma

    Díszítésnek:

    • kb. 3 dl habtejszín
    • eper
    • csoki

    Elkészítése:

    A piskótához a tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgáját, az olajat és a tejet. A lisztet külön összekeverjük a sütőporral, és kicsinyenként hozzákeverjük a masszához. Ezt egy 28 cm átmérőjű tortaformába tesszük, és körülbelül 30-35 perc alatt, 180 fokon megsütjük.

    A krémhez a pudingot a 6 dl tejjel felfőzzük, ízlés szerint adhatunk hozzá cukrot. (Én nem tettem, mert a habtejszínnel összekeverve így is finom íze lett.) Felverjük a tejszínt, majd jól összeturmixoljuk a kihűlt pudinggal, hogy szép sima legyen. Ízlés szerint adhatunk hozzá vanília aromát.

    Ezzel a krémmel töltjük a 3 felé vágott piskótánkat.

    A külsejét bevonjuk a tejszínnel, és fantáziánk szerint díszítjük.

    Egyszerű és egyben nagyon finom torta.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá