Epertorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Epertorta

Hozzávalók:

Tészta:

  • 4 tojás
  • 28 dkg cukor
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl olaj
  • 35 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 2 csomag eperpuding
  • 6 dl tej
  • 0,5 l habtejszín
  • vanília aroma

Díszítésnek:

  • kb. 3 dl habtejszín
  • eper
  • csoki

Elkészítése:

A piskótához a tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgáját, az olajat és a tejet. A lisztet külön összekeverjük a sütőporral, és kicsinyenként hozzákeverjük a masszához. Ezt egy 28 cm átmérőjű tortaformába tesszük, és körülbelül 30-35 perc alatt, 180 fokon megsütjük.

A krémhez a pudingot a 6 dl tejjel felfőzzük, ízlés szerint adhatunk hozzá cukrot. (Én nem tettem, mert a habtejszínnel összekeverve így is finom íze lett.) Felverjük a tejszínt, majd jól összeturmixoljuk a kihűlt pudinggal, hogy szép sima legyen. Ízlés szerint adhatunk hozzá vanília aromát.

Ezzel a krémmel töltjük a 3 felé vágott piskótánkat.

A külsejét bevonjuk a tejszínnel, és fantáziánk szerint díszítjük.

Egyszerű és egyben nagyon finom torta.