Epertorta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 12 dkg cukor
Krémhez:
- 3dl tejszín
- 25dkg eper
- 10dkg porcukor
Díszítéshez:
- pár darab eper
- 2dl tejszínhab
Elkészítése:
A tésztából piskótát készítünk. A krémhez a tejszínt habbá verjük és az epret leturmixoljuk. A leturmixolt eperhez hozzáadjuk a porcukrot és elkeverjük. Egy kevés tejszínhabot adunk az epermixhez és összekeverjük. Nyugodtan széttörhetjük ezt a tejszínhab mennyiséget, erre csak azért van szükség, hogy a habnak és az epernek körülbelül egy fajsúlya legyen. Ha kész hozzá adjuk a maradék tejszínhabot és ezt már óvatosan forgatjuk bele. Figyeljünk, hogy ne törjön a hab. A piskótát 2 részre vágjuk és betöltjük a krémmel. Oldalát és tetejét is teljesen bekenjük szépen egyenletesen. Eperrel és tejszínhabbal díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »