Epertorta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 12 dkg cukor
Krémhez:
- 3dl tejszín
- 25dkg eper
- 10dkg porcukor
Díszítéshez:
- pár darab eper
- 2dl tejszínhab
Elkészítése:
A tésztából piskótát készítünk. A krémhez a tejszínt habbá verjük és az epret leturmixoljuk. A leturmixolt eperhez hozzáadjuk a porcukrot és elkeverjük. Egy kevés tejszínhabot adunk az epermixhez és összekeverjük. Nyugodtan széttörhetjük ezt a tejszínhab mennyiséget, erre csak azért van szükség, hogy a habnak és az epernek körülbelül egy fajsúlya legyen. Ha kész hozzá adjuk a maradék tejszínhabot és ezt már óvatosan forgatjuk bele. Figyeljünk, hogy ne törjön a hab. A piskótát 2 részre vágjuk és betöltjük a krémmel. Oldalát és tetejét is teljesen bekenjük szépen egyenletesen. Eperrel és tejszínhabbal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »