Epertorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 6 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg cukor

Krémhez:

  • 3dl tejszín
  • 25dkg eper
  • 10dkg porcukor

Díszítéshez:

  • pár darab eper
  • 2dl tejszínhab

Elkészítése:
A tésztából piskótát készítünk. A krémhez a tejszínt habbá verjük és az epret leturmixoljuk. A leturmixolt eperhez hozzáadjuk a porcukrot és elkeverjük. Egy kevés tejszínhabot adunk az epermixhez és összekeverjük. Nyugodtan széttörhetjük ezt a tejszínhab mennyiséget, erre csak azért van szükség, hogy a habnak és az epernek körülbelül egy fajsúlya legyen. Ha kész hozzá adjuk a maradék tejszínhabot és ezt már óvatosan forgatjuk bele. Figyeljünk, hogy ne törjön a hab. A piskótát 2 részre vágjuk és betöltjük a krémmel. Oldalát és tetejét is teljesen bekenjük szépen egyenletesen. Eperrel és tejszínhabbal díszítjük.