Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eperjoghurtos torta recept

Eperjoghurtos torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg cukor
    • 20 dkg liszt
    • 1 citrom reszelt héja
    • 3-4 ek kakaópor

    Krém:

    • 0,5 l jogobella epres joghurt
    • 1 csomag zselatin
    • 4 ek cukor
    • 2 csomag vaníliáscukor
    • 4 dl habtejszín
    • 30 dkg eper
    • 2 csomag habfixáló

    Díszítéshez:

    • 8 db nagyobb eper
    • 5 dkg tortabevonó
    • 1 csomag zselatin express (piros)
    • 1 ek cukor
    • 5 kg darált dió

    Elkészítése:

    Piskóta:
    A tojások fehérjét 1 csipet sóval elkezdjük felverni, ha kezd fehéredni, akkor a cukrot fokozatosan hozzáadva kemény habbá verjük, majd fakanálra váltunk.

    A felvert tojássárgát óvatosan belekeverjük a habba, majd hozzáadjuk a lisztet, citromhéjat, kakaóport. Kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd beleöntjük a masszát és kb. 180 fokon tűpróbáig sütjük. A forma oldalát nem lisztezzük, mert nem jön fel szépen a tészta.

    Ha teljesen kihűlt 3 részre vágjuk.

    Krém:
    A joghurtot egy tálba öntve elkeverjük a cukrokkal, a gyümölcsöt apró kockára vágjuk, majd ezt is belekeverjük a joghurtba. A zselatint az előírások alapján (krém sűrítése!: 3-4 ek. vízben feloldva) elkészítjük,majd belecsúrgatjuk a gyümölcsös joghurtba.

    A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, majd óvatosan összevegyítjük a gyümölcsös joghurttal, egyneművé keverjük.

    Összeállítás:
    A felvágott lapokat megtöltjük a krémmel, annyi habot hagyva, hogy az oldalát és a tetejét is be tudjuk vonni. Az oldalát megszórjuk a darált dióval, majd eperszeletekkel díszítjük. A tetejét kirakjuk eperszeletekkel, majd az elkészített piros tortazselét óvatosan rákanalazzuk. Pár darab egészben hagyott (ha jól megmossuk zölddel együtt lehet a tortára tenni) epret csokiba mártunk és ezzel díszítjük.

    Tipp:

    Aki édesebben szereti tehet bele több cukrot. Nálunk jobban szeretik, ha a gyümölcsös ízt lehet érezni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá