Eperjoghurtos torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 8 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 citrom reszelt héja
- 3-4 ek kakaópor
Krém:
- 0,5 l jogobella epres joghurt
- 1 csomag zselatin
- 4 ek cukor
- 2 csomag vaníliáscukor
- 4 dl habtejszín
- 30 dkg eper
- 2 csomag habfixáló
Díszítéshez:
- 8 db nagyobb eper
- 5 dkg tortabevonó
- 1 csomag zselatin express (piros)
- 1 ek cukor
- 5 kg darált dió
Elkészítése:
Piskóta:
A tojások fehérjét 1 csipet sóval elkezdjük felverni, ha kezd fehéredni, akkor a cukrot fokozatosan hozzáadva kemény habbá verjük, majd fakanálra váltunk.
A felvert tojássárgát óvatosan belekeverjük a habba, majd hozzáadjuk a lisztet, citromhéjat, kakaóport. Kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd beleöntjük a masszát és kb. 180 fokon tűpróbáig sütjük. A forma oldalát nem lisztezzük, mert nem jön fel szépen a tészta.
Ha teljesen kihűlt 3 részre vágjuk.
Krém:
A joghurtot egy tálba öntve elkeverjük a cukrokkal, a gyümölcsöt apró kockára vágjuk, majd ezt is belekeverjük a joghurtba. A zselatint az előírások alapján (krém sűrítése!: 3-4 ek. vízben feloldva) elkészítjük,majd belecsúrgatjuk a gyümölcsös joghurtba.
A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, majd óvatosan összevegyítjük a gyümölcsös joghurttal, egyneművé keverjük.
Összeállítás:
A felvágott lapokat megtöltjük a krémmel, annyi habot hagyva, hogy az oldalát és a tetejét is be tudjuk vonni. Az oldalát megszórjuk a darált dióval, majd eperszeletekkel díszítjük. A tetejét kirakjuk eperszeletekkel, majd az elkészített piros tortazselét óvatosan rákanalazzuk. Pár darab egészben hagyott (ha jól megmossuk zölddel együtt lehet a tortára tenni) epret csokiba mártunk és ezzel díszítjük.
Tipp:
Aki édesebben szereti tehet bele több cukrot. Nálunk jobban szeretik, ha a gyümölcsös ízt lehet érezni.