Eperjoghurtos torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 8 db tojás
  • 16 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3-4 ek kakaópor

Krém:

  • 0,5 l jogobella epres joghurt
  • 1 csomag zselatin
  • 4 ek cukor
  • 2 csomag vaníliáscukor
  • 4 dl habtejszín
  • 30 dkg eper
  • 2 csomag habfixáló

Díszítéshez:

  • 8 db nagyobb eper
  • 5 dkg tortabevonó
  • 1 csomag zselatin express (piros)
  • 1 ek cukor
  • 5 kg darált dió

Elkészítése:

Piskóta:
A tojások fehérjét 1 csipet sóval elkezdjük felverni, ha kezd fehéredni, akkor a cukrot fokozatosan hozzáadva kemény habbá verjük, majd fakanálra váltunk.

A felvert tojássárgát óvatosan belekeverjük a habba, majd hozzáadjuk a lisztet, citromhéjat, kakaóport. Kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd beleöntjük a masszát és kb. 180 fokon tűpróbáig sütjük. A forma oldalát nem lisztezzük, mert nem jön fel szépen a tészta.

Ha teljesen kihűlt 3 részre vágjuk.

Krém:
A joghurtot egy tálba öntve elkeverjük a cukrokkal, a gyümölcsöt apró kockára vágjuk, majd ezt is belekeverjük a joghurtba. A zselatint az előírások alapján (krém sűrítése!: 3-4 ek. vízben feloldva) elkészítjük,majd belecsúrgatjuk a gyümölcsös joghurtba.

A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, majd óvatosan összevegyítjük a gyümölcsös joghurttal, egyneművé keverjük.

Összeállítás:
A felvágott lapokat megtöltjük a krémmel, annyi habot hagyva, hogy az oldalát és a tetejét is be tudjuk vonni. Az oldalát megszórjuk a darált dióval, majd eperszeletekkel díszítjük. A tetejét kirakjuk eperszeletekkel, majd az elkészített piros tortazselét óvatosan rákanalazzuk. Pár darab egészben hagyott (ha jól megmossuk zölddel együtt lehet a tortára tenni) epret csokiba mártunk és ezzel díszítjük.

Tipp:

Aki édesebben szereti tehet bele több cukrot. Nálunk jobban szeretik, ha a gyümölcsös ízt lehet érezni.