Eper torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 g porcukor
- 160 g vaj
- 210 g cukor
- 200 g liszt
- 160 g fehér csokoládé
Krémhez:
- 600 g eper
- 600 ml habtejszín
- 600 g fehér csokoládé
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd néhány gyors mozdulattal belekeverjük a tojássárgáját és az olvasztott csokoládét.
A tojásfehérjéből és a kristálycukorból nem túl kemény habot verünk, majd óvatosan elkeverjük a vajas résszel, és lazán belekeverjük a lisztet.
160°-os, előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük.
Krém készítése:
Az eperkrémhez a tejszínt forraljuk fel, keverjük simára benne a fehér csokoládét, majd turmixoljuk bele az epret.
A krémet le kell hűtenünk minimum 9 °C-ra, ezért érdemes felhasználás előtt egy éjszakával lefőznünk, és hűtőben pihentetnünk.
A lehűtött krémet óvatosan habosítsuk ki, de vigyázzunk, mert ha túl gyorsan keverjük, akkor ki fog csapódni, és már nem tudjuk helyrehozni.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát vágjuk háromfelé, és töltsük be az eperkrémmel. Ízlés szerint díszítsük.
Tipp:
A piskóta készítésekor a fehér csokoládét ne melegítsük túl forróra, mert megolvasztja a vajas részt. Továbbá csak azután keverjük bele a sárgájás részbe, ha már felvertük a fehérjét, ellenkező esetben megköthet a sárgájában, mire felverjük a fehérjét.
Az eper torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 20 g