Eper torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 50 g porcukor
- 160 g vaj
- 210 g cukor
- 200 g liszt
- 160 g fehér csokoládé
Krémhez:
- 600 g eper
- 600 ml habtejszín
- 600 g fehér csokoládé
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd néhány gyors mozdulattal belekeverjük a tojássárgáját és az olvasztott csokoládét.
A tojásfehérjéből és a kristálycukorból nem túl kemény habot verünk, majd óvatosan elkeverjük a vajas résszel, és lazán belekeverjük a lisztet.
160°-os, előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük.
Krém készítése:
Az eperkrémhez a tejszínt forraljuk fel, keverjük simára benne a fehér csokoládét, majd turmixoljuk bele az epret.
A krémet le kell hűtenünk minimum 9 °C-ra, ezért érdemes felhasználás előtt egy éjszakával lefőznünk, és hűtőben pihentetnünk.
A lehűtött krémet óvatosan habosítsuk ki, de vigyázzunk, mert ha túl gyorsan keverjük, akkor ki fog csapódni, és már nem tudjuk helyrehozni.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát vágjuk háromfelé, és töltsük be az eperkrémmel. Ízlés szerint díszítsük.
Tipp:
A piskóta készítésekor a fehér csokoládét ne melegítsük túl forróra, mert megolvasztja a vajas részt. Továbbá csak azután keverjük bele a sárgájás részbe, ha már felvertük a fehérjét, ellenkező esetben megköthet a sárgájában, mire felverjük a fehérjét.
Az eper torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 20 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


