Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Emeletes torta recept

Emeletes torta
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 36 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 36 ek liszt
    • 36 ek  kristálycukor
    • 3 cs sütőpor
    • 3 cs vaníliás cukor

    Krémhez:

    • 1 ü magozott meggy
    • 4 cs vanília ízű pudingpor
    • 1,1 l tej
    • 2 cs csokoládé ízű pudingpor
    • 4 ek liszt
    • 2 l habtejszín
    • mirelit vegyes gyümölcs
    • fél kg porcukor
    • fél zacskó kakaópor
    • 0,5 dl rum
    • 1 cs porcukor
    • csokis tortadara, drazsék
    • fahéj
    • citromlé
    • 50 dkg margarin

    Elkészítése:

    A fekete erdő tortához sütünk 3 db 5 tojásos piskótát a szokásos módon. (30 cm-es formában). Ez lesz a középső réteg.  A töltelékhez a meggyet lecsepegtetjük és összeturmixoljuk. A levét felfogjuk és felfőzünk benne 2 cs vaníliás pudingport. Ha kihűlt hozzákeverjük a leturmixolt meggyet és alaposan összekeverjük. Megtöltjük az első lapot a krémmel és megszórjuk kevés fahéjjal. Fél l tejszínt keményre felverünk. A felét rákenjük a krémre, erre rátesszük a következő lapot, megkenjük a maradék meggyes krémmel és befedjük az utolsó lappal.

    A vaníliás tortához 3 db 4 tojásos piskótát sütünk a szokásos módon.  (Ebbe ne tegyünk kakaóport!) (Ezeket a lapokat kb 26 cm-es formában érdemes sütni.) Fél dl tejet kikeverünk 2 ek liszttel és 2 cs vaníliás pudingporral. Felöntjük még 5 dl tejjel és kis lángon folyamatos kevergetés mellett besűrűsítjük, majd hagyjuk kihűlni. Közben 25 dkg margarint kikeverünk 25 dkg porcukorral és a kihűlt pudinghoz adjuk és alaposan kihabosítjuk. Megtöltjük vele a lapokat, de ügyeljünk rá, hogy a külsejét is betudjuk vele vonni. Nem baj, ha nem sikerül nagyon szépre.

    A legfelső emelet egy csokis torta lesz. 3 db 3 tojásos kakaós piskótát sütünk egy 22 cm-es tortaformában a szokásos módon. A krémhez fél dl tejet kikeverjük a 2 ek liszttel, 2 ek kakaóporral és a 2 cs csokis pudingporral. Felöntjük még 5 dl tejjel, alaposan elkeverjük és kis lángon állandó keverés mellet besűrűsítjük. Hagyjuk kihűlni, közben 25 dkg margarint kikeverünk 25 dkg porcukorral, majd a kihűlt krémhez adjuk 0,5 dl rummal és alaposan elkeverjük. Megtöltjük vele a lapokat. A torta külsejét is bevonjuk a krémmel.

    Összeállítás: A fekete erdő kerül alulra, erre kenünk egy kis krémet, erre tesszük a vaníliásat, erre is kenünk egy kevés krémet és végül a csokis kerül legfelülre. A maradék habtejszínt felverjük keményre, bevonjuk vele az egész tortát és a maradékkal ízlés szerint díszítjük. Tehetünk még rá gyümölcsöt és csokit is.

     

    Tipp:

    Ezt a tortát egy kedves barátomnak készítettem el születés napjára !Igaz nem kis idő és és türelem játék , de mindenki megtudja csinálni és nagyon mutatós és finom lett , na persze és sikerre!Kívánom készítse el mindenki nagyon boldoggá lehet tenni vele minden embert!!!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá