Emeletes torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 36 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 36 ek liszt
- 36 ek kristálycukor
- 3 cs sütőpor
- 3 cs vaníliás cukor
Krémhez:
- 1 ü magozott meggy
- 4 cs vanília ízű pudingpor
- 1,1 l tej
- 2 cs csokoládé ízű pudingpor
- 4 ek liszt
- 2 l habtejszín
- mirelit vegyes gyümölcs
- fél kg porcukor
- fél zacskó kakaópor
- 0,5 dl rum
- 1 cs porcukor
- csokis tortadara, drazsék
- fahéj
- citromlé
- 50 dkg margarin
Elkészítése:
A fekete erdő tortához sütünk 3 db 5 tojásos piskótát a szokásos módon. (30 cm-es formában). Ez lesz a középső réteg. A töltelékhez a meggyet lecsepegtetjük és összeturmixoljuk. A levét felfogjuk és felfőzünk benne 2 cs vaníliás pudingport. Ha kihűlt hozzákeverjük a leturmixolt meggyet és alaposan összekeverjük. Megtöltjük az első lapot a krémmel és megszórjuk kevés fahéjjal. Fél l tejszínt keményre felverünk. A felét rákenjük a krémre, erre rátesszük a következő lapot, megkenjük a maradék meggyes krémmel és befedjük az utolsó lappal.
A vaníliás tortához 3 db 4 tojásos piskótát sütünk a szokásos módon. (Ebbe ne tegyünk kakaóport!) (Ezeket a lapokat kb 26 cm-es formában érdemes sütni.) Fél dl tejet kikeverünk 2 ek liszttel és 2 cs vaníliás pudingporral. Felöntjük még 5 dl tejjel és kis lángon folyamatos kevergetés mellett besűrűsítjük, majd hagyjuk kihűlni. Közben 25 dkg margarint kikeverünk 25 dkg porcukorral és a kihűlt pudinghoz adjuk és alaposan kihabosítjuk. Megtöltjük vele a lapokat, de ügyeljünk rá, hogy a külsejét is betudjuk vele vonni. Nem baj, ha nem sikerül nagyon szépre.
A legfelső emelet egy csokis torta lesz. 3 db 3 tojásos kakaós piskótát sütünk egy 22 cm-es tortaformában a szokásos módon. A krémhez fél dl tejet kikeverjük a 2 ek liszttel, 2 ek kakaóporral és a 2 cs csokis pudingporral. Felöntjük még 5 dl tejjel, alaposan elkeverjük és kis lángon állandó keverés mellet besűrűsítjük. Hagyjuk kihűlni, közben 25 dkg margarint kikeverünk 25 dkg porcukorral, majd a kihűlt krémhez adjuk 0,5 dl rummal és alaposan elkeverjük. Megtöltjük vele a lapokat. A torta külsejét is bevonjuk a krémmel.
Összeállítás: A fekete erdő kerül alulra, erre kenünk egy kis krémet, erre tesszük a vaníliásat, erre is kenünk egy kevés krémet és végül a csokis kerül legfelülre. A maradék habtejszínt felverjük keményre, bevonjuk vele az egész tortát és a maradékkal ízlés szerint díszítjük. Tehetünk még rá gyümölcsöt és csokit is.
Tipp:
Ezt a tortát egy kedves barátomnak készítettem el születés napjára !Igaz nem kis idő és és türelem játék , de mindenki megtudja csinálni és nagyon mutatós és finom lett , na persze és sikerre!Kívánom készítse el mindenki nagyon boldoggá lehet tenni vele minden embert!!!