Emeletes torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 36 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 36 ek liszt
- 36 ek kristálycukor
- 3 cs sütőpor
- 3 cs vaníliás cukor
Krémhez:
- 1 ü magozott meggy
- 4 cs vanília ízű pudingpor
- 1,1 l tej
- 2 cs csokoládé ízű pudingpor
- 4 ek liszt
- 2 l habtejszín
- mirelit vegyes gyümölcs
- fél kg porcukor
- fél zacskó kakaópor
- 0,5 dl rum
- 1 cs porcukor
- csokis tortadara, drazsék
- fahéj
- citromlé
- 50 dkg margarin
Elkészítése:
A fekete erdő tortához sütünk 3 db 5 tojásos piskótát a szokásos módon. (30 cm-es formában). Ez lesz a középső réteg. A töltelékhez a meggyet lecsepegtetjük és összeturmixoljuk. A levét felfogjuk és felfőzünk benne 2 cs vaníliás pudingport. Ha kihűlt hozzákeverjük a leturmixolt meggyet és alaposan összekeverjük. Megtöltjük az első lapot a krémmel és megszórjuk kevés fahéjjal. Fél l tejszínt keményre felverünk. A felét rákenjük a krémre, erre rátesszük a következő lapot, megkenjük a maradék meggyes krémmel és befedjük az utolsó lappal.
A vaníliás tortához 3 db 4 tojásos piskótát sütünk a szokásos módon. (Ebbe ne tegyünk kakaóport!) (Ezeket a lapokat kb 26 cm-es formában érdemes sütni.) Fél dl tejet kikeverünk 2 ek liszttel és 2 cs vaníliás pudingporral. Felöntjük még 5 dl tejjel és kis lángon folyamatos kevergetés mellett besűrűsítjük, majd hagyjuk kihűlni. Közben 25 dkg margarint kikeverünk 25 dkg porcukorral és a kihűlt pudinghoz adjuk és alaposan kihabosítjuk. Megtöltjük vele a lapokat, de ügyeljünk rá, hogy a külsejét is betudjuk vele vonni. Nem baj, ha nem sikerül nagyon szépre.
A legfelső emelet egy csokis torta lesz. 3 db 3 tojásos kakaós piskótát sütünk egy 22 cm-es tortaformában a szokásos módon. A krémhez fél dl tejet kikeverjük a 2 ek liszttel, 2 ek kakaóporral és a 2 cs csokis pudingporral. Felöntjük még 5 dl tejjel, alaposan elkeverjük és kis lángon állandó keverés mellet besűrűsítjük. Hagyjuk kihűlni, közben 25 dkg margarint kikeverünk 25 dkg porcukorral, majd a kihűlt krémhez adjuk 0,5 dl rummal és alaposan elkeverjük. Megtöltjük vele a lapokat. A torta külsejét is bevonjuk a krémmel.
Összeállítás: A fekete erdő kerül alulra, erre kenünk egy kis krémet, erre tesszük a vaníliásat, erre is kenünk egy kevés krémet és végül a csokis kerül legfelülre. A maradék habtejszínt felverjük keményre, bevonjuk vele az egész tortát és a maradékkal ízlés szerint díszítjük. Tehetünk még rá gyümölcsöt és csokit is.
Tipp:
Ezt a tortát egy kedves barátomnak készítettem el születés napjára !Igaz nem kis idő és és türelem játék , de mindenki megtudja csinálni és nagyon mutatós és finom lett , na persze és sikerre!Kívánom készítse el mindenki nagyon boldoggá lehet tenni vele minden embert!!!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »