Emeletes torta

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 36 db tojás
  • 36 ek liszt
  • 36 ek  kristálycukor
  • 3 cs sütőpor
  • 3 cs vaníliás cukor

Krémhez:

  • 1 ü magozott meggy
  • 4 cs vanília ízű pudingpor
  • 1,1 l tej
  • 2 cs csokoládé ízű pudingpor
  • 4 ek liszt
  • 2 l habtejszín
  • mirelit vegyes gyümölcs
  • fél kg porcukor
  • fél zacskó kakaópor
  • 0,5 dl rum
  • 1 cs porcukor
  • csokis tortadara, drazsék
  • fahéj
  • citromlé
  • 50 dkg margarin

Elkészítése:

A fekete erdő tortához sütünk 3 db 5 tojásos piskótát a szokásos módon. (30 cm-es formában). Ez lesz a középső réteg.  A töltelékhez a meggyet lecsepegtetjük és összeturmixoljuk. A levét felfogjuk és felfőzünk benne 2 cs vaníliás pudingport. Ha kihűlt hozzákeverjük a leturmixolt meggyet és alaposan összekeverjük. Megtöltjük az első lapot a krémmel és megszórjuk kevés fahéjjal. Fél l tejszínt keményre felverünk. A felét rákenjük a krémre, erre rátesszük a következő lapot, megkenjük a maradék meggyes krémmel és befedjük az utolsó lappal.

A vaníliás tortához 3 db 4 tojásos piskótát sütünk a szokásos módon.  (Ebbe ne tegyünk kakaóport!) (Ezeket a lapokat kb 26 cm-es formában érdemes sütni.) Fél dl tejet kikeverünk 2 ek liszttel és 2 cs vaníliás pudingporral. Felöntjük még 5 dl tejjel és kis lángon folyamatos kevergetés mellett besűrűsítjük, majd hagyjuk kihűlni. Közben 25 dkg margarint kikeverünk 25 dkg porcukorral és a kihűlt pudinghoz adjuk és alaposan kihabosítjuk. Megtöltjük vele a lapokat, de ügyeljünk rá, hogy a külsejét is betudjuk vele vonni. Nem baj, ha nem sikerül nagyon szépre.

A legfelső emelet egy csokis torta lesz. 3 db 3 tojásos kakaós piskótát sütünk egy 22 cm-es tortaformában a szokásos módon. A krémhez fél dl tejet kikeverjük a 2 ek liszttel, 2 ek kakaóporral és a 2 cs csokis pudingporral. Felöntjük még 5 dl tejjel, alaposan elkeverjük és kis lángon állandó keverés mellet besűrűsítjük. Hagyjuk kihűlni, közben 25 dkg margarint kikeverünk 25 dkg porcukorral, majd a kihűlt krémhez adjuk 0,5 dl rummal és alaposan elkeverjük. Megtöltjük vele a lapokat. A torta külsejét is bevonjuk a krémmel.

Összeállítás: A fekete erdő kerül alulra, erre kenünk egy kis krémet, erre tesszük a vaníliásat, erre is kenünk egy kevés krémet és végül a csokis kerül legfelülre. A maradék habtejszínt felverjük keményre, bevonjuk vele az egész tortát és a maradékkal ízlés szerint díszítjük. Tehetünk még rá gyümölcsöt és csokit is.

 

Tipp:

Ezt a tortát egy kedves barátomnak készítettem el születés napjára !Igaz nem kis idő és és türelem játék , de mindenki megtudja csinálni és nagyon mutatós és finom lett , na persze és sikerre!Kívánom készítse el mindenki nagyon boldoggá lehet tenni vele minden embert!!!