Egyszerű torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 12
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 dkg cukor
- 40 dkg liszt
- 14 evőkanál olaj
- 2 cs sütőpor
- Krém:
- 6 evőkanál liszt
- 4 evőkanál kakaó
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg margarin
- 40 dkg porcukor
Elkészítése:
Piskóta: a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd belekeverjük a lisztet, az olajat, a sütőport, majd a tojásfehérje habját óvatosan hozzákeverjük. A masszát kétfelé vesszük az egyik felébe kakaót teszünk, a másikat simán hagyjuk. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral vagy kivajazzuk és lisztezzük, majd tűpróbáig sütjük.
A krémhez a lisztet, a pudingport, a vaníliás cukrot kikeverjük a tejjel, majd feltesszük főni, (ha valaki csokoládés krémet szerezne, akkor 1 tábla csokoládét, vagy 2-3 kanál kakaót bele keverhet), majd ha kihűlt akkor a margarint a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk, majd alaposan eldolgozzuk.
Tipp:
Minden évben hatalmas sikere van az óvodai és az iskolai rendezvényeken és persze nem maradtat le a karácsonyi asztalról sem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »