Egyszerű torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 12
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 50 dkg cukor
- 40 dkg liszt
- 14 evőkanál olaj
- 2 cs sütőpor
- Krém:
- 6 evőkanál liszt
- 4 evőkanál kakaó
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg margarin
- 40 dkg porcukor
Elkészítése:
Piskóta: a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd belekeverjük a lisztet, az olajat, a sütőport, majd a tojásfehérje habját óvatosan hozzákeverjük. A masszát kétfelé vesszük az egyik felébe kakaót teszünk, a másikat simán hagyjuk. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral vagy kivajazzuk és lisztezzük, majd tűpróbáig sütjük.
A krémhez a lisztet, a pudingport, a vaníliás cukrot kikeverjük a tejjel, majd feltesszük főni, (ha valaki csokoládés krémet szerezne, akkor 1 tábla csokoládét, vagy 2-3 kanál kakaót bele keverhet), majd ha kihűlt akkor a margarint a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk, majd alaposan eldolgozzuk.
Tipp:
Minden évben hatalmas sikere van az óvodai és az iskolai rendezvényeken és persze nem maradtat le a karácsonyi asztalról sem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

