Egyszerű oroszkrém torta recept

Hozzávalók:
- piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 24 dkg liszt
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 1 l tejszín
- 6 dkg porcukor
- mazsola
- rum
Elkészítés:
A tojásból, a lisztből és a cukorból hagyományos módon tortaformában piskótát készítünk. A pudingporból, a cukorból és a tejből pudingot főzünk, majd megvárjuk, amíg kihűl. A tejszínt kemény habbá verjük, beletesszük a porcukrot, a 3/4 részét belekeverjük a pudingba. A piskótát 3 részre vágjuk, betöltjük a krémmel, rétegenként megszórjuk rumba áztatott mazsolával. A maradék tejszínhabot a torta oldalára és tetejére kenjük, tetszés szerint díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »